Yalnız Mesajı Göster

kanepeli patlıcan ( köfteli patlıcan )

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

kanepeli patlıcan ( köfteli patlıcan )



Malzemeler :
  • 3 adet patlıcan
    2 domates
    3 adet sivri veya çarliston biber
    Yarım kg yağsız/yarım yağlı köftelik kıyma
    köfte harcı
    salça
    tuz ve karabiber
    kürdan
Yapılışı :

arkadaşlar öncelikle patlıcanlarımızı pijama şeklinde soyuyoruz
soyduğumuz patlıcanları enlemesine kalınlığı 1 cm olacak şekilde kesiyoruz
Kestiğiniz patlıcanları tuzluyorsunuz ve daha sonra yakmadan kızatıyorsunuz
Kıymamızı göz kararı köfte harcıyla ve biraz suyla yoğurup köfte şekline getiriyoruz( başka hangi şekil olacaksa )
kızarttığınız patlıcanları bir tencereye veya bir düzlüğe koyuyoruz
tam ortasına köfte şeklinde hazırladığınız kıymaları koyuyoruz ve iki yerden de üstünü kapatıyoruz
halka şeklinde domatesleri kesiyoruzBiberleride ortadan ikiye bölün içini çıkarın ve göz kararı kesin ( biraz küçük olsun çokda büyük değil )
kestiğimiz domatesleri ve biberleri katladığımız patlıcanları üzerine koyuyoruzPişerken düşmemeleri için üzerine tam ortadan kürdan koyuyoruz
bir kasede 1,5 yemek kaşığı salçayı göz kararı suyla sulandırıyoruz

--------------------------------------------------
Not:

Yalnız dikkatli sulandırın çünki patlıcanlar pişerken salça suyunu çekecektirpatlıcanlar yanıp dibine tutmasın

--------------------------------------------------
patlıcanları tencereye diziyoruz ve üzerine hazırladığımız salçalı suyu döküyoruzDaha sonra tuz ve çok az karabiber koyuyoruz
yarım saat kısık ateşte pişiriyoruz

Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla