Konu
:
Tavuklu Mantar Dolması
Yalnız Mesajı Göster
Tavuklu Mantar Dolması
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tavuklu Mantar Dolması
Tavuklu Mantar Dolması
=malzemeler=
250 g tavuk göğüs eti (haşlanıp süzdürülmüş)
35 cl (1 1/2 su bardağı tavuk suyu)
1 limonun suyu
36 iri mantar (yaklaşık 1 250 g yıkanıp kurulandıktan sonra sapları ayıklanarak doğranmış; baş bölümleri bütün olarak saklanmış)
2 çorba kaşığı arpacık soğanı (ince doğranmış)
1/2 tatlı kaşığı kekik
15 g (1 çorba kaşığı) tuzsuz tereyağı
15 g (2 çorba kaşığı un
175 cl süt (tercihen yarım yağlı)
bir tutam tuz
bir tutam hintcevizi rendesi
bir tutam beyazbiber
60 g kaşar (ya da Parmesan) peyniri
bir tutam fesleğen (kıyılmış)
2 çorba kaşığı şamfıstığı (kıyılmış)
=hazırlanışı=
Tavuk suyunun 25 cl'si (1 su bardağı) ile limon suyunu bir tavaya koyup tavayı orta ateşe oturtarak ısıtın
Isınınca mantarların baş bölümlerini koyup hafifçe altüst ederek karışıma iyice bulanmalarını sağladıktan sonra tavanın üstünü örtün ve mantarları ara sıra karıştırarak (6 - 7 dakika) pişirin
Delikli kaşıkla mantarları kâğıt havlu serilmiş bir tabağa çıkarıp tavaya kıyılmış mantar sapları arpacık soğanları ve kekiği koyarak bir taşım kaynatın
Kaynayınca ateşi kısıp ara sıra karıştırarak karışımı buharlaşıp 2 çorba kaşığı kalıncaya kadar (yaklaşık 15 dakika) pişirin
Tavayı ateşten alıp bir kenara bırakın
Tereyağını küçük bir tencereye koyup tencereyi orta ateşe oturtarak yağı eritin
Eriyince unu ekleyip 3 dakika kadar sürekli çırparak hamur haline getirin
Küçük topaklar oluşmasını önlemek için sürekli karıştırarak önce sütü sonra kalan tavuk suyunu katıp tuzu hintcevizi rendesini ve beyazbiberi ekleyin
Sonra sosu kalınlaşıncaya kadar (yaklaşık 3 dakika) pişirip sürekli karıştırarak kaşar (ya da Parmesan) peyniri ile fesleğeni ekleyin ve tıkırdamaya başlayınca tencereyi ateşten alıp bir kenara bırakın
Fırınınızın ızgarasını yakın
Tavuk etlerini ve tavadaki mantar saplı karışımı bir salata kâsesinde iyice karıştırın
Tenceredeki sosu azar azar ve ağır ağır karıştırarak ekledikten sonra mantarların baş bölümlerinin her biri içine bu harçtan 3/4 çorba kaşığı kadar doldurun
Doldurulmuş mantarları bir tepsiye dizip tepsiyi fırın ızgarasının 75 cm altına vererek mantar dolmalarını içlerindeki tavuk etleri esmerleşmeye başlayıncaya kadar (yaklaşık 3 dakika) ızgara edin
Tepsiyi fırından alıp mantar dolmalarını bir servis tabağına çıkarın ve üstlerine şamfıstığını serpip bekletmeden servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul