Konu
:
Pastırmalı Piliç Budu Dolması
Yalnız Mesajı Göster
Pastırmalı Piliç Budu Dolması
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pastırmalı Piliç Budu Dolması
Pastırmalı Piliç Budu Dolması
=malzemeler=
4 piliç budu
15 g (1 çorba kaşığı) tuzsuz tereyağı
1 soğan (doğranmış)
4 çorba kaşığı tane konserve mısır
bir tutam biberiye
1/2 tatlı kaşığı adaçayı (kıyılmış)
1/2 su bardağı tuzsuz tavuk suyu
bir tutam tuz
bir tutam karabiber (taze çekilmiş)
30 g pastırma (ince dilimlenip çemeni alınmış)
60 g dilpeyniri (tercihen yarım yağlı küçük küpler halinde kesilmiş)
2 tatlı kaşığı ayçiçek yağı
=hazırlanışı=
Harcı hazırlamak için tereyağını bir tencereye koyup
tencereyi orta ateşe oturtarak tereyağını eritin
Eriyince soğanları koyup saydamlaşıncaya kadar (yaklaşık 5 dakika) pişirin
Mısır taneleri biberiye ve adaçayını katıp 4 dakika pişirdikten sonra tavuk suyu tuz ve karabiberi ekleyerek bir taşım kaynatın
Kaynayınca ateşi kısıp tencerenin kapağını kapatarak karışımı bütün suyunu çekinceye kadar (yaklaşık 20 dakika) pişirin
Tencereyi ateşten alıp bir kâseye aktararakılınmaya bırakın
Sonra dilpeynirleri ve pastırmaları ekleyip iyice karıştırın
Piliç butlarını şişkin bölümleri üste gelecek biçimde mutfak aaagâhına yerleştirip butlardan birini kemiğinin sonundan başlayarak küçük keskin bir bıçakla eklem yerine ulaşana kadar yarın
Eti koparmamaya dikkat ederek kaldırıp altındaki kemiği eklem yerinden başlayarak çekip çıkarın
Aynı işlemleri öbür butlarla da yineleyip bütün butların kemikleri çıkarılınca kemiklerin çıktığı yarığı her iki yana doğru genişleterek birer cep yapın
Hazırladığınız ceplere tenceredeki pastırmalı harcı doldurup etleri harçların üstüne doğru kapatarakaçılmaması için iğne - iplikle dikin
Fırınınızı 180 °C'a ısıtın
Ayçiçek yağını kalın dipli bir tavaya koyup tavayı orta ateşe oturtarak yağı ısıtın
Isınınca piliç dolmalarını yerleştirip altın sarısı bir renk alıncaya kadar (4 dakika) kızartın
Altüst edip öbür yüzlerini de 2 dakika kızarttıktan sonra tavayı ateşten alarak delikli spatulayla ateşe dayanıklı bir kaba çıkarın
Tavadaki sıvının yüzeyindeki yağları kaşıkla alıp karışımı kaptaki piliç dolmalarının üstüne boşaltın
Kabı fırına verip piliç dolmalarını 20 dakika pişirdikten sonra kabı fırından alarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul