Konu
:
Taze Soğanlı Kırmızı Dolmalık Biberli Piliç
Yalnız Mesajı Göster
Taze Soğanlı Kırmızı Dolmalık Biberli Piliç
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Taze Soğanlı Kırmızı Dolmalık Biberli Piliç
Taze Soğanlı Kırmızı Dolmalık Biberli Piliç
=malzemeler=
1 piliç (yaklaşık 15 kg; 4'e bölünüp derileri ve fazla yağları alınmış)
25 cl
(1 su bardağı) yoğurt (tercihen yarım yağlı)
2 çorba kaşığı taze soğan (ince doğranmış)
1/4 tatlı kaşığı tuz
1/4 tatlı kaşığı beyazbiber (taze çekilmiş)
1 çorba kaşığı un
1 1/2 su bardağı tuzsuz tavuk suyu
1 küçük kırmızı dolmalık biber (sap ve çekirdekleri temizlenip zar biçiminde doğranmış)
=hazırlanışı=
Yoğurt taze soğanlar tuz ve beyazbiberi çukur bir tabakta karıştırıp piliç parçalarını koyarak her yanlarını karışıma buladıktan sonra buzdolabına kaldırarak en az 2 saat soğutun
Önce fırınınızı 170 °C'a ısıtın
Buzdolabındaki tabağı alıp piliç parçalarını birfınn kabına aktarın (tabakta kalan piliç parçalarının içinde beklediği karışımı atmayın)
Kabı fırına verip piliç parçalarını butlardan birine bir bıçağın ucu batırılınca açık renkli berrak bir sıvı akın-caya kadar (25 - 30 dakika) pişirin
Bu arada tavuk suyunu küçük bir tencereye koyup tencereyi orta ateşe oturtarak tavuk suyunu bir taşım kaynatın
Kaynayınca ateşi kısıp tıkırdamaya bırakın
Tabaktaki piliç parçalarını bekletmiş olduğunuz karışıma unu kaşıkla iyice karıştırarak ekleyip tenceredeki sıcak tavuk suyundan da 2 - 3 çorba kaşığı katın
Sonra karışımı tenceredeki tavuk suyuna katıp kısık ateşte 3 dakika pişirin
Dolmalık biber parçalarını ekleyiptencereyi ateşten alarak sosu iyice karıştırın
Fırındaki kabı alıp piliç parçalarını bir servis tabağına çıkarın
Üstlerine tenceredeki sosun yarısını kaşıkla boşaltıp yanında kalan sosla servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul