Yalnız Mesajı Göster

Fıstıklı Keşkül

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fıstıklı Keşkül



4 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı badem
1 fincan pirinç unu
1 kaşık nişasta
1 fiske tuz
1 fincan çam fıstığı veya Antep fıstığı








Bir kapta iç bademleri kaynar suda birkaç dakika tutun
Sonra kabuklarını çıkartın
Bademlerin yarısını kaynamakta olan 4 bardak süt ve şekere ekleyin
Pirinç unu ve nişastayı 1 çay bardağı soğuk suyun içinde ezip süte devamlı karıştırarak yavaş yavaş dökün
Bir fiske tuz katın, 20 dakika kadar tahta bir kaşıkla karıştırın
Koyulaşıp sakız gibi olunca, kalan ve macun haline getirilmiş bademleri ilave edin
Bir-iki dakika karıştırdıktan sonra ocaktan alın
Kaselere paylaştırın
Üzerini çekilmiş fıstıkla süsleyerek, soğuk olarak servis yapın


Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla