Konu
:
Fıstıklı Keşkül
Yalnız Mesajı Göster
Fıstıklı Keşkül
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fıstıklı Keşkül
4 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı badem
1 fincan pirinç unu
1 kaşık nişasta
1 fiske tuz
1 fincan çam fıstığı veya Antep fıstığı
Bir kapta iç bademleri kaynar suda birkaç dakika tutun
Sonra kabuklarını çıkartın
Bademlerin yarısını kaynamakta olan 4 bardak süt ve şekere ekleyin
Pirinç unu ve nişastayı 1 çay bardağı soğuk suyun içinde ezip süte devamlı karıştırarak yavaş yavaş dökün
Bir fiske tuz katın, 20 dakika kadar tahta bir kaşıkla karıştırın
Koyulaşıp sakız gibi olunca, kalan ve macun haline getirilmiş bademleri ilave edin
Bir-iki dakika karıştırdıktan sonra ocaktan alın
Kaselere paylaştırın
Üzerini çekilmiş fıstıkla süsleyerek, soğuk olarak servis yapın
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul