Yalnız Mesajı Göster

Fırında Patates Kızartması

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fırında Patates Kızartması



Normal kizartma patatese alernatif olarak, et yemeklerinizin yaninda sunabileceginiz, degisik lezzetde, az yagli ve evinizi kizartma kokmasini engelleyecek bir secenek
Malzemeler:
- 4-5 adet buyuk boy patates
- 2-3 kasik siviyag
- tuz, karabiber, kekik, toz kirmizi biber

Yapilisi:
- Firininizi 450F (225C) dereceye getirin
- Patatesleri soyup once uzunlamasina ikiye bolun Daha sonra sekline gore tekrar ikiye bolup resimdeki gibi uzunlamasina ucgen sekil verecek sekilde patatesleri kesip hazirlayin
- Firin tepsinize patatesleri koyup once siviyagi dokerek elinizle iyice harmanlayip iyice karistirin
- Daha sonra baharatlari ve tuzu serpistirip tekrar heryerine bulasacak sekilde elinizle hepsini harmanlayin
- Kizgin firinda yaklasik 20-30 dakika arasi, pismeye yakin kontrol ederek ici yumusak olana kadar pisirin (Yari pisme suresinde ust kisimlari kizarinca spatula ile patatesleri cevirip pisirmeye devam edin)


Alıntı Yaparak Cevapla