Konu
:
Fırında Patates Kızartması
Yalnız Mesajı Göster
Fırında Patates Kızartması
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fırında Patates Kızartması
Normal kizartma patatese alernatif olarak, et yemeklerinizin yaninda sunabileceginiz, degisik lezzetde, az yagli ve evinizi kizartma kokmasini engelleyecek bir secenek
Malzemeler:
- 4-5 adet buyuk boy patates
- 2-3 kasik siviyag
- tuz, karabiber, kekik, toz kirmizi biber
Yapilisi:
- Firininizi 450F (225C) dereceye getirin
- Patatesleri soyup once uzunlamasina ikiye bolun
Daha sonra sekline gore tekrar ikiye bolup resimdeki gibi uzunlamasina ucgen sekil verecek sekilde patatesleri kesip hazirlayin
- Firin tepsinize patatesleri koyup once siviyagi dokerek elinizle iyice harmanlayip iyice karistirin
- Daha sonra baharatlari ve tuzu serpistirip tekrar heryerine bulasacak sekilde elinizle hepsini harmanlayin
- Kizgin firinda yaklasik 20-30 dakika arasi, pismeye yakin kontrol ederek ici yumusak olana kadar pisirin
(Yari pisme suresinde ust kisimlari kizarinca spatula ile patatesleri cevirip pisirmeye devam edin
)
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul