Yalnız Mesajı Göster

Zeytinyağlı Enginar Dolması

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinyağlı Enginar Dolması



Malzemeler:
5-6 adet enginar3 adet patates2 adet havuç1 küçük konserve bezelye veya 250gr taze bezelye10-12 adet arpacık soğan1 çay bardağı zeytinyağı1 silme çorba kaşığı tuz1 adet limonyarım demet dereotu1 tatlı kaşığı tozşeker1 yemek kaşığı un
Yapılışı:[*]Enginarları temizleyip yıkayın ve unlu limonlu suda beletin[*]Soğan ve patatesleri soyup havuçları kazıyın Patates ve havuçları küp küp doğrayın[*]Soğanı yemeklik doğrayı zeytinyağında soteleyin[*]Sırasıyla patates, havuç ve bezelyeyi ekleyin[*]Şeker ve tuzu koyup biraz daha soteledikten sonra altını kapatın[*]enginarları yayvan bir tencereye dizin Ortalarına hazırladığınız karışımdan doldurun[*]Üzerlerini aşmayacak şekilde su ilave edip yumuşayana kadar pişirin Tenceresinde soğutup servis tabağına aktarın [*]Arzuya göre kıyılmış sereotu serpip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla