Konu
:
Zeytinyağlı Enginar Dolması
Yalnız Mesajı Göster
Zeytinyağlı Enginar Dolması
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Zeytinyağlı Enginar Dolması
Malzemeler:
5-6 adet enginar
3 adet patates
2 adet havuç
1 küçük konserve bezelye veya 250gr
taze bezelye
10-12 adet arpacık soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1 silme çorba kaşığı tuz
1 adet limon
yarım demet dereotu
1 tatlı kaşığı tozşeker
1 yemek kaşığı un
Yapılışı:
[*]
Enginarları temizleyip yıkayın ve unlu limonlu suda beletin
[*]
Soğan ve patatesleri soyup havuçları kazıyın
Patates ve havuçları küp küp doğrayın
[*]
Soğanı yemeklik doğrayı zeytinyağında soteleyin
[*]
Sırasıyla patates, havuç ve bezelyeyi ekleyin
[*]
Şeker ve tuzu koyup biraz daha soteledikten sonra altını kapatın
[*]
enginarları yayvan bir tencereye dizin
Ortalarına hazırladığınız karışımdan doldurun
[*]
Üzerlerini aşmayacak şekilde su ilave edip yumuşayana kadar pişirin
Tenceresinde soğutup servis tabağına aktarın
[*]
Arzuya göre kıyılmış sereotu serpip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul