Konu
:
Havuç Çorbası
Yalnız Mesajı Göster
Havuç Çorbası
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Havuç Çorbası
Malzemeler:
4-5 adet havuc
3 yemek kasigi siviyag
2 yumurta sarisi
2 silme yemek kasigi un
4-5 bardak arasi et suyu (veya su)
1 su bardagi sut veya arzuya gore 1/2 bardak krema
tuz, karabiber
Yapilisi:
[*]
Havuclari kaziyip ince halkalar seklinde dograyin
[*]
Tencereye 1 kasik siviyag ve havuclari alin
2-3 dakika havuclari kavurun
Uzerine tasacak kadar su ekleyip yumusayana kadar kisik ateste haslayin
[*]
Havucu robottan veya blenderdan gecirip pure haline getirin
[*]
Kalan yagda unu biraz kavurun
Et suyunu veya suyu karistirarak yavasca ilave edin
[*]
Havuc puresinide katip karistirin
[*]
Yumurta sarilarini bir kasede biraz su ile cirpin
Sonra yumurtanin ilinmasi icin corbadan her seferinde birer kasik alip karistirarak yumurtalara ilave edin
Bu karisimi ince akitarak corbaya tekrar yedirin
[*]
Sut veya kremayi, tuz ve karabiberi ilave edip bir tasim daha kaynattiktan sonra altini kapatin
Not: Herzaman corbayi yaparken tarifte verilenden az su koyup sonra istediginiz kivama gore ilave etmeniz daha uygun olur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul