Yalnız Mesajı Göster

Havuç Çorbası

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Havuç Çorbası



Malzemeler:
4-5 adet havuc3 yemek kasigi siviyag2 yumurta sarisi2 silme yemek kasigi un4-5 bardak arasi et suyu (veya su)1 su bardagi sut veya arzuya gore 1/2 bardak krematuz, karabiber
Yapilisi:[*]Havuclari kaziyip ince halkalar seklinde dograyin[*]Tencereye 1 kasik siviyag ve havuclari alin 2-3 dakika havuclari kavurun Uzerine tasacak kadar su ekleyip yumusayana kadar kisik ateste haslayin[*]Havucu robottan veya blenderdan gecirip pure haline getirin[*]Kalan yagda unu biraz kavurun Et suyunu veya suyu karistirarak yavasca ilave edin[*]Havuc puresinide katip karistirin[*]Yumurta sarilarini bir kasede biraz su ile cirpin Sonra yumurtanin ilinmasi icin corbadan her seferinde birer kasik alip karistirarak yumurtalara ilave edin Bu karisimi ince akitarak corbaya tekrar yedirin[*]Sut veya kremayi, tuz ve karabiberi ilave edip bir tasim daha kaynattiktan sonra altini kapatinNot: Herzaman corbayi yaparken tarifte verilenden az su koyup sonra istediginiz kivama gore ilave etmeniz daha uygun olur

Alıntı Yaparak Cevapla