Konu
:
Ezogelin Çorbası
Yalnız Mesajı Göster
Ezogelin Çorbası
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ezogelin Çorbası
Malzemeler:
5-6 su bardağı et veya tavuk suyu (yoksa normal su)
1 su bardağı kırmızı mercimek
1/3 su bardağı (yarım su bardağından az) pirinç
1 ufak baş soğan (arzuya göre)
2 yemek kaşığı ince bulgur
2 yemek kaşığı tel şehriye (arzuya göre)
2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 tatlı kaşığı kuru nane
yeterince kaynamış sıcak su
tuz, karabiber, kırmızı pulbiber
Yapılışı:
[*]
Et suyunu kayatın
[*]
Soyulup 4e bölünmüş soğan, yıkanmış mercimek ve pirinci ilave edip yumuşayana kadar haşlayın
[*]
Mutfak robotundan geçirip (yoksa veya tercih etmiyorsaniz bu maddeyi geçebilirsiniz) püre haline getirin
[*]
Aynı tencereye çorba püresini aktarmadan önce yağda naneyi biraz kavurun ve çorbayı aktarın
[*]
Yeterince kaynamış su ilave ederek kıvamını ayarlayın
[*]
Tel şehriyeyi ilave edin
[*]
Şehriyeler yumuşamaya yakın ince bulguruda ilave edip tel şehriyeler pişince tuz, karabiberini ayarlayıp servise hazır hale getirin
Not: Bulgurun biraz dişe dokunur sertlikte olmasını istediğimiz için en son koyuyoruz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul