Konu
:
Orman Kebabı
Yalnız Mesajı Göster
Orman Kebabı
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Orman Kebabı
Malzemeler
:
500gr
kuşbaşı dana veya kuzu eti
1 adet soğan
2 adet orta boy patates
1 adet havuç
1 küçük boy konserve bezelye
3 yemek kaşığı mısırözü yağı
yarım yemek kaşığı domates salçası (isteğe bağlı)
kekik, karabiber, tuz
Yapılışı
:
[*]
Dana eti kullanıyorsanız etinizi az yağda kavurmaya başlayın
[*]
Kısık ateşte tercihen kendi suyu ile yumuşamaya başlayana kadar (yaklaşık 45 dakika) pişirmeye bırakın
Gerekirse kaynamış su ekleyin
[*]
Patatesleri ve havucu soyup minik küplere doğrayın
Havucu üstünü geçecek kadar suda hafif diri kalacak şekilde haşlayıp sudan alın
[*]
Önce patatesleri, sonra havucu hafif renkleri dönene kadar kızartın
[*]
Bu arada pişmiş etin üzerine yemeklik doğradığınız soğanı ekleyip kavurun
Ekliyorsanız salçayı koyup biraz daha kavurduktan sonra baharatları ve tuzu ilave edip karıştırın
[*]
Sebzeleri ilave edip üzerini geçmeyecek kadar su ilavesiyle sebzeler ve et yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul