Yalnız Mesajı Göster

Orman Kebabı

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Orman Kebabı



Malzemeler:
500gr kuşbaşı dana veya kuzu eti1 adet soğan2 adet orta boy patates1 adet havuç1 küçük boy konserve bezelye3 yemek kaşığı mısırözü yağıyarım yemek kaşığı domates salçası (isteğe bağlı)kekik, karabiber, tuzYapılışı:[*]Dana eti kullanıyorsanız etinizi az yağda kavurmaya başlayın [*]Kısık ateşte tercihen kendi suyu ile yumuşamaya başlayana kadar (yaklaşık 45 dakika) pişirmeye bırakın Gerekirse kaynamış su ekleyin[*]Patatesleri ve havucu soyup minik küplere doğrayın Havucu üstünü geçecek kadar suda hafif diri kalacak şekilde haşlayıp sudan alın[*]Önce patatesleri, sonra havucu hafif renkleri dönene kadar kızartın[*]Bu arada pişmiş etin üzerine yemeklik doğradığınız soğanı ekleyip kavurun Ekliyorsanız salçayı koyup biraz daha kavurduktan sonra baharatları ve tuzu ilave edip karıştırın[*]Sebzeleri ilave edip üzerini geçmeyecek kadar su ilavesiyle sebzeler ve et yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla