Konu
:
Düğün Çorbası
Yalnız Mesajı Göster
Düğün Çorbası
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Düğün Çorbası
Malzemeler:
250gr
kuzu gerdan (kemikli et)
6-7 su bardağı su
1 adet yumurta sarısı
1 limonun suyu
3 çorba kaşığı un
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı kırmızı tozbiber
1 silme yemek kaşığı kadar tuz
Yapılışı:
[*]
Kemikli eti yıkayıp derin bir tenceredeki suya koyup iyice yumuşayana kadar haşlayın
[*]
Et parçasını alıp ılındıktan sonra didikleyin ve tekrar et suyunun içine alın
[*]
Bir kasede yumurta sarısı, limon suyu ve unu, azar azar eklediğiniz sıcak et suyu ile birlikte akıcı bir hal olana kadar karıştırın
[*]
Kaynayan et suyuna ince akıtarak ve bir yandan karıştırarak ilave edin ve kısık ateşte koyulaşana kadar pişirin
[*]
Tuzunu ilave edin
[*]
Ufak bir tavada sıvıyağda toz biberi hafif yakıp çorbanın üzerine ilave edin
Hafif karıştırıp servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul