Yalnız Mesajı Göster

Patlıcan Kebabı

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patlıcan Kebabı



Malzemeler:
2 kilo patlıcankızartmak için ayçiçek yağı750 önceden pişirilmiş parça et veya 1/2 kilo kıyma3 yemek kaşığı zeytinyağı veya mısırözü2 soğan5-6 domates2 diş sarımsak4-5 biber2 kaşık salça
Yapılışı:[*]Patlıcanları yıkayıp kurulayarak alaca soyun Parmak genişliğinden ince doğrayıp kızgın yağda kızartın [*]Sıvıyağı tencere aktarın Yemeklik doğranmış soğanları kavurun[*]Doğranmış biberleri ekleyip kavurmaya devam edin[*]Pişmiş parça etleri veya kıymayı ekleyip tekrar 5 dakika kadar kavurun[*]Daha sonra salçayıda koyup kavurmaya devam edin[*]4 domatesi ve sarımsakları yemeklik doğrayıp etlere ilave edin Biraz kavrulduktan sonra hafif sulu olması için yarım su bardağı kadar su ilave edin Tuz biberini ayarlayıp 3-4 dakika sonra altını kapatın[*]Patlıcanları kenarları yüksek bir fırın tepsisine veya ısıya dayanıklı fırın kabına dizin Üstüne etli harci yayın[*]Kalan domatesleri ince halka halka dilimleyip kebapların üzerine yerleştirin[*]180-200C lik fırında domatesler yumuşayıp kızarana kadar pişirip sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla