Konu
:
Patlıcan Kebabı
Yalnız Mesajı Göster
Patlıcan Kebabı
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Patlıcan Kebabı
Malzemeler:
2 kilo patlıcan
kızartmak için ayçiçek yağı
750 önceden pişirilmiş parça et veya 1/2 kilo kıyma
3 yemek kaşığı zeytinyağı veya mısırözü
2 soğan
5-6 domates
2 diş sarımsak
4-5 biber
2 kaşık salça
Yapılışı:
[*]
Patlıcanları yıkayıp kurulayarak alaca soyun
Parmak genişliğinden ince doğrayıp kızgın yağda kızartın
[*]
Sıvıyağı tencere aktarın
Yemeklik doğranmış soğanları kavurun
[*]
Doğranmış biberleri ekleyip kavurmaya devam edin
[*]
Pişmiş parça etleri veya kıymayı ekleyip tekrar 5 dakika kadar kavurun
[*]
Daha sonra salçayıda koyup kavurmaya devam edin
[*]
4 domatesi ve sarımsakları yemeklik doğrayıp etlere ilave edin
Biraz kavrulduktan sonra hafif sulu olması için yarım su bardağı kadar su ilave edin
Tuz biberini ayarlayıp 3-4 dakika sonra altını kapatın
[*]
Patlıcanları kenarları yüksek bir fırın tepsisine veya ısıya dayanıklı fırın kabına dizin
Üstüne etli harci yayın
[*]
Kalan domatesleri ince halka halka dilimleyip kebapların üzerine yerleştirin
[*]
180-200C lik fırında domatesler yumuşayıp kızarana kadar pişirip sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul