Konu
:
Barbun Tava
Yalnız Mesajı Göster
Barbun Tava
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Barbun Tava
Kılçığı kolay ayıklanabilen beyaz etli bir balık olan barbun kırmızı rengiyle dikkat çekiyor
Pişerken verdiği deniz kokusu ilk anda farklı gelebilir fakat yinede lezzetli bir balık
Malzemeler
:
1 kilo banbun balığı
1/2 ile 1 su bardağı arası mısır unu
tuz
3-4 yemek kaşığı sıvıyağ
Yapılışı:
[*]
Balıkları kuyruklarından tutarak bıçakla (balığın etini parçalamamak için bıçağı dik tutun) pullarını sıyırıp alın
[*]
Kafalarını kopartarak karın kısmındaki organları iyice temizleyin
[*]
Ayıklanması bitince ince akan suyun altında tüm kanlar ve parçalar gidene kadar alt kısmını iyice yıkayın
[*]
Süzdürüp mısır ununa bulayarak 2 yemek kaşığı kadar sıvıyağ gezdirilmiş yapışmaz tavaya istavrit ve hamside olduğu gibi çiçek şeklinde dizerek kızartın
[*]
Düz bir kapak yardımıyla diğer tarafınıda çevirerek kızartıp sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul