Konu: Barbun Tava
Yalnız Mesajı Göster

Barbun Tava

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Barbun Tava



Kılçığı kolay ayıklanabilen beyaz etli bir balık olan barbun kırmızı rengiyle dikkat çekiyor Pişerken verdiği deniz kokusu ilk anda farklı gelebilir fakat yinede lezzetli bir balık

Malzemeler:
1 kilo banbun balığı
1/2 ile 1 su bardağı arası mısır unu
tuz
3-4 yemek kaşığı sıvıyağ

Yapılışı:[*]Balıkları kuyruklarından tutarak bıçakla (balığın etini parçalamamak için bıçağı dik tutun) pullarını sıyırıp alın [*]Kafalarını kopartarak karın kısmındaki organları iyice temizleyin [*]Ayıklanması bitince ince akan suyun altında tüm kanlar ve parçalar gidene kadar alt kısmını iyice yıkayın [*]Süzdürüp mısır ununa bulayarak 2 yemek kaşığı kadar sıvıyağ gezdirilmiş yapışmaz tavaya istavrit ve hamside olduğu gibi çiçek şeklinde dizerek kızartın [*]Düz bir kapak yardımıyla diğer tarafınıda çevirerek kızartıp sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla