Konu
:
Bezelyeli Mantarlı Kuskus Salatası
Yalnız Mesajı Göster
Bezelyeli Mantarlı Kuskus Salatası
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bezelyeli Mantarlı Kuskus Salatası
=malzemeler=
35 cl
tuzsuz tavuk suyu
4 çorba kaşığı arpacık soğanı (kıyılmış)
2 1/2 çorba kaşığı limon suyu (taze sıkılmış)
bir tutam karabiber (taze çekilmiş)
175 g kuskus
6 çorba kaşığı kişniş (ya da maydanoz; iri kıyılmış)
1 1/2 çorba kaşığı natürel zeytinyağı
125 g mantar (yıkanıp
kurulandıktan sonra
kıyılmış)
1/2 tatlı kaşığı kekik
125 g sultani bezelye (kılçıkları ayıklandıktan sonra
her biri verevine 3'e kesilmiş)
1/4 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı sirke
1 yeşil salata (yıkanıp
kurulanmış)
=hazırlanışı=
Tavuk suyunu büyük bir tencereye koyun
Arpacık soğanlarının 2 çorba kaşığı
limon suyunun 2 çorba kaşığı ve karabiberi ekleyip karıştırarak
tencereyi orta ateşe oturtun ve suyu bir taşım kaynatın
Kaynayınca kuskusu ve kişnişin (ya da maydanozun) yarısını katıp
tencerenin kapağını sıkıca kapatarak ateşten alın ve bir kenara bırakın
Zeytinyağının 1 çorba kaşığını büyük bir kızartma tavasına koyup
orta ateşte ısıtın
Isınınca mantarlar
kekik ve kalan arpacık soğanlarını katıp
mantarların rengi kahverengileşene kadar (yaklaşık 4 dakika) pişirin
Sultani bezelyeler
tuz ve karabiberi ekleyip
sürekli karıştırarak 2 dakika daha pişirin
Sonra tavayı ateşten alıp
bir kenara bırakın
Tenceredeki kuskusu bir salata kâsesine aktarıp
çatalla hafifçe karıştırın
Küçük bir kâsede sirke
kalan zeytinyağı
kalan limon suyu ve kalan kişnişi karıştırıp
bü sosu kâsedeki kuskusun üstüne damla damla boşaltın
Çatalla bir kez daha karıştırıp
tavadaki mantarlı karışımı ekleyerek iyice karıştırın
Kâseyi buzdolabına kaldırıp
salatayı en az 15 dakika soğutun
Yeşil salata yapraklarını geniş bir servis tabağına döşeyip
kâseyi buzdolabından alarak
salatayı yeşil salata yapraklarının üstüne boşaltın ve bekletmeden servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul