Konu
:
Marul Yaprakları Üstünde Nohut Püresi
Yalnız Mesajı Göster
Marul Yaprakları Üstünde Nohut Püresi
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Marul Yaprakları Üstünde Nohut Püresi
=malzemeler=
200 g nohut
1 diş sarımsak (dörde bölünmüş)
4 çorba kaşığı kereviz sapı (kıyılmış)
4 çorba kaşığı kaşarpeyniri rendesi
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
4 çorba kaşığı limon suyu (taze sıkılmış)
bir tutam beyazbiber (taze çekilmiş)
2 marul (yıkanıp
kurulanmış)
1 küçük olgun domates (kabuğu soyulup
çekirdekleri temizlendikten sonra
doğranmış)
2 çorba kaşığı kırmızı soğan (doğranmış)
2 çorba kaşığı sivri yeşil biber (doğranmış isteğe bağlı)
=hazırlanışı=
Nohutları soğuk su altında yıkayıp
bir tencereye aktararak
üstlerini 5 cm örtecek kadar su ekleyin
Suyun yüzeyine çıkan nohutları alıp attıktan sonra
tencerenin kapağını biraz aralık bırakarak kapatın ve orta ateşe oturtarak suyu bir taşım kaynatın
Kaynayınca nohutları 2 dakika daha haşlayın ve ateşi kapatıp
tencerenin kapağını sıkıca örterek
kapalı ocak üstünde en az 1 saat dinlendirin (ya da bu işlemler yerine
bir gece soğuk suda bekletilmiş nohut kullanın)
Nohutları süzüp
yeniden tencereye aktararak 75 cl (yaklaşık 3 su bardağı) su ekleyin
Tencereyi harlı ateşe oturtup
suyu bir taşım kaynatın
Kaynayınca ateşi kısıp
tencerenin kapağını kapatarak
nohutlar iyice yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 1 saat 15 dakika) pişirin (bu arada suyunu çekerse
her defasında en çok 1 su bardağı su ekleyin)
Tencereyi ateşten alıp
nohutları bir tencere üstüne yerleştirilmiş süzgeçte süzdükten sonra (süzülen suyu atmayın)
bir kaşığın tersiyle bastırarak bir kâseye geçirin
Ezilmiş nohutlar
sarmısak
kereviz sapları
kaşarpeyniri rendesi
dolmalık fıstıklar
limon suyunun 3 çorba kaşığı ve beyazbiberi bir blendır kabına koyup
karıştırın
Blendır çalışırken
ayırdığınız haşlama suyundan 1 su bardağını yavaş yavaş ekleyip
pücüzsüz hamur kıvamı alıncaya kadar karıştırın (gerekiyorsa pişirme suyundan 1/2 su bardağı kadar daha katın)
Marulların dış yapraklarını koparıp alın (başka bir salata yapımında kullanabilirsiniz)
iç yapraklarını geniş bir servis tabağına
uçları ortada birbirine değecek biçimde yerleştirip
orta bölümlerine birer kaşık nohut püresi koyun
Kalan nohut püresini de ortada yaprakların birleşme yerine boşaltıp
tabağı buzdolabına kaldırarak en az 20 dakika soğutun
Tabağı buzdolabından alıp
salatayı domatesler
kırmızı soğanlar ve yeşil biberlerle (isteğe bağlı) süsleyin
Kalan 1 çorba kaşığı limon suyunu pürenin üstüne gezdirip
hemen servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul