Yalnız Mesajı Göster

Limonlu Barlar

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Limonlu Barlar






Limonlu bar'ı,tam soğumadan tepsiden çıkartırken üzerinde çatlamalar oluştuGörüntü çok da önemli olmadığından hemen pşekerini serpiştirip dilimledimBu aşamada,sizler
aceleci davranmayıp,görüntüye de önem veriyorsnız en az 2 saat beklemek zorundasınızLimonlu tatları sevenlere memnuniyetle önerebileceğim bir tarifMinicik tadına baktığımızda hepimizin çok hoşuna gittiAyrıca bu aralar Alman sitelerinde bu tür barlardan çok yapıldıBenimde onlardan bir eksiğim olmadığından bende hemen yapıp siteme ekledim))Tarifini Almanya'dan sitesi olmayan bir arkadaş gönderdiKendisine çokk teşekkür ediyorum))

Tabanı için
100 gr un (1/2 su bardağı)
45 gr pudra şekeri /yaklaşık 2 yemek kaşığı)
minicik tuz
70 gr soğuk tereyağ

Üzeri için
175 gr şeker (1 su bardağından 1 parmak eksik)
3 yumurta
1 limon kabuğu rendesi
60 gr un (3 yemek kaşığı)
minicik tuz
2 limon suyu
Tepesi için pudra şekeri

Hazırlanışı
Tabanı için verilen malzemeler yoğrulur
(20x20 cm)tepsinin içersine yağlı kağıt serilir
Hamur yayılıp üzerine yağlı kağıt ve nohut konulup
20 dk pişirilir(nohutlar,hamurun kabarmaması için ağırlık görevi yapacaklar)

Üzeri için verilen malzemeler çırpılıp hazırlanır
20 dk pişen hamurun üzerinden nohutlar alınır
Karışım dökülüp 175 c de yaklaşık 25 dk pişirilir
En az 2 saat bekletilip üzerine pudra şekeri
serpiştirilip dilimlenir

Alıntı Yaparak Cevapla