Konu
:
Limonlu Barlar
Yalnız Mesajı Göster
Limonlu Barlar
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Limonlu Barlar
Limonlu bar'ı,tam soğumadan tepsiden çıkartırken üzerinde çatlamalar oluştu
Görüntü çok da önemli olmadığından hemen p
şekerini serpiştirip dilimledim
Bu aşamada,sizler
aceleci davranmayıp,görüntüye de önem veriyorsnız en az 2 saat beklemek zorundasınız
Limonlu tatları sevenlere memnuniyetle önerebileceğim bir tarif
Minicik tadına baktığımızda hepimizin çok hoşuna gitti
Ayrıca bu aralar Alman sitelerinde bu tür barlardan çok yapıldı
Benimde onlardan bir eksiğim olmadığından bende hemen yapıp siteme ekledim
))Tarifini Almanya'dan sitesi olmayan bir arkadaş gönderdi
Kendisine çokk teşekkür ediyorum
))
Tabanı için
100 gr un (1/2 su bardağı)
45 gr pudra şekeri /yaklaşık 2 yemek kaşığı)
minicik tuz
70 gr soğuk tereyağ
Üzeri için
175 gr şeker (1 su bardağından 1 parmak eksik)
3 yumurta
1 limon kabuğu rendesi
60 gr un (3 yemek kaşığı)
minicik tuz
2 limon suyu
Tepesi için pudra şekeri
Hazırlanışı
Tabanı için verilen malzemeler yoğrulur
(20x20 cm)tepsinin içersine yağlı kağıt serilir
Hamur yayılıp üzerine yağlı kağıt ve nohut konulup
20 dk pişirilir
(nohutlar,hamurun kabarmaması için ağırlık görevi yapacaklar
)
Üzeri için verilen malzemeler çırpılıp hazırlanır
20 dk pişen hamurun üzerinden nohutlar alınır
Karışım dökülüp 175 c de yaklaşık 25 dk pişirilir
En az 2 saat bekletilip üzerine pudra şekeri
serpiştirilip dilimlenir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul