Konu
:
Elmalı Kırıntılı Tart
Yalnız Mesajı Göster
Elmalı Kırıntılı Tart
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Elmalı Kırıntılı Tart
2006 yılından bugünkü tarihe kadar baktığımda Krümelkuchen ve Torte tariflerinin hiç olmadığını gördüm
Halbuki sık sık yapılan bu pastayı neden eklemediğimi anlayamadım
((Almanya'ya ilk gittiğimde tanıştığım pastaların başında Sandkuchen,Krümeltorte,Nusseck en,Schnecken,Berliner olmuştur
Benimde klasiklerim arasına girmeyi başarmışlardır
Diğer pasta ve kurabiye çeşitlerine haksızlık etmek istemiyorum tabiiki
Krümeltorte çok farklı alternatifler kullanılarak da yapılıyor günümüzde
Fakat isimleri değişik oluyor
Zamanım olsa her çeşidini sizlerle paylaşmayı çok isterdim
İş yerindeki arkadaşlarım tadına baktıklarında aynen şöyle söylediler
hımmm nefisssss nefisssssss!!
Mesela;tartı hazırlarken üzerinin kırıntılarına farklı baharatlar ekleyebilirsiniz
Bu seferde o baharatlara yakışacak meyveleri içine eklemeniz gerekecektir
Biliyorsunuz muhakkak,bazı aromaların bazı meyvelerle uyumu pek olmaz
) Benim fikrimi soracak olursanız,klasikten vazgeçmeyiniz
(elma-tarçın)
Krümelkuchen'ın birde vişnelisi vardır ki,tadılmaya değer farklı bir lezzeettir
))İnşallah ilerleyen günlerde hepsini paylaşırım sizlerle
))
Malzemeler
150 gr tereyağ (çiğden)
1 yumurta
3 damla limon esansı
veya 1/2 limon suyu
minicik tuz
1 paket vanilya
125 gr şeker
3 yemek kaşığı şeker (üzeri için)
1 tatlı kaşığı tarçın (üzeri için)
250 gr un (az gelirse ekleme yapınız)
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
İçi için koskocaman 2 adet elma (benimkiler çok kocamandılarda ondan)
elmalarınız küçükse 3 adet
Tepesi için kalem badem veya yaprak badem
Hazırlanışı
Un hariç bütün malzeme bir kaba konulup elle yoğrulur
Un ilave edilip ele yapışmayacak bir hamur elde edilir
Pasta kalıbı yağlanır
(Kare kalıplar bu tart için ideal olmuştur daima)
Hamurdan bir parça üzeri için ayrılır
Kalan büyük hamur kalıbın içine yayılır
Kenerlarına parmaklarınız yardımı ile kenarlıklar yapılır
Elmaların kabukları soyulup çok ince dilimler halinde dilimlenip hamurun üzerine yayılır
(elmaların çabuk yumuşamaları için)
Kalan diğer parçaya tarçın ve 3 yemek kaşığı şeker eklenip tekrar yoğrulmaya devam edilir
Son olarak bu hamuru kırıntı şeklinde elmaların üzerine yayılır
Tepesine bademler serpiştirilip 175 c de yaklaşık 25-30 dk pişirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul