Yalnız Mesajı Göster

Maydanozlu Balık Fileto (6 Kişilik) Tarifi

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Maydanozlu Balık Fileto (6 Kişilik) Tarifi



MALZEMELER
6 dilim tost ekmeği
4 adet beyaz etli balık filetosu
1 demet maydanoz
Tuz, karabiber
1 kg patates
450 gr ıspanak
75 gr tereyağı
1 adet soğan
Limon sosu İçin:
225 gr tereyağı
1 limonun suyu
1 çay bardağı et suyu


HAZIRLANIŞI
Patatesleri haşlayıp püre haline getirin Ispanağı kaynar suda 2 dakika haşlayıp, süzün
Tereyağını eritin, ince kıyılmış soğanı ekleyip hafif kavurun
Tost ekmeklerini ufaladıktan sonra soğana ekleyip karıştırın, ince kıyılmış maydanozu ekleyin, 1 dakika pişirip ocağı kapatın
Balık filetolarını fırın tepsisine koyun, üzerlerini hazırladığınız maydanozlu karışımla kaplayın
180 derece fırında 15 dakika pişirin Üzerinin kızarması için 5 dakika fırın ızgarasında tutun
Patates püresinin üzerini ıspanakla kaplayın Üstüne balığı yerleştirin
Sosu için, tereyağını eritin Limon suyu, et suyu ve tuz ekleyin Karıştırarak ısıtın, kaynamadan ateşten alın Sosu balığın etrafına yayın

Alıntı Yaparak Cevapla