Konu
:
Maydanozlu Balık Fileto (6 Kişilik) Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Maydanozlu Balık Fileto (6 Kişilik) Tarifi
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Maydanozlu Balık Fileto (6 Kişilik) Tarifi
MALZEMELER
6 dilim tost ekmeği
4 adet beyaz etli balık filetosu
1 demet maydanoz
Tuz, karabiber
1 kg
patates
450 gr
ıspanak
75 gr
tereyağı
1 adet soğan
Limon sosu İçin:
225 gr
tereyağı
1 limonun suyu
1 çay bardağı et suyu
HAZIRLANIŞI
Patatesleri haşlayıp püre haline getirin
Ispanağı kaynar suda 2 dakika haşlayıp, süzün
Tereyağını eritin, ince kıyılmış soğanı ekleyip hafif kavurun
Tost ekmeklerini ufaladıktan sonra soğana ekleyip karıştırın, ince kıyılmış maydanozu ekleyin, 1 dakika pişirip ocağı kapatın
Balık filetolarını fırın tepsisine koyun, üzerlerini hazırladığınız maydanozlu karışımla kaplayın
180 derece fırında 15 dakika pişirin
Üzerinin kızarması için 5 dakika fırın ızgarasında tutun
Patates püresinin üzerini ıspanakla kaplayın
Üstüne balığı yerleştirin
Sosu için, tereyağını eritin
Limon suyu, et suyu ve tuz ekleyin
Karıştırarak ısıtın, kaynamadan ateşten alın
Sosu balığın etrafına yayın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul