Konu
:
Tereyağlı yeşil erişte Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Tereyağlı yeşil erişte Tarifi
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tereyağlı yeşil erişte Tarifi
MALZEMELER
500 gr un
1 adet yumurta
1 adet yumurta sarısı
2 çorba kaşığı rafine yağı
200 gr haşlanmış sıkılmış ve makinada çekilmiş ıspanak yaprağı
½ limon suyu
1 çorba kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI
Bütün malzemeyi bir kapta yoğurarak özlü bir hamur elde edin
Dörde bölüp yuvarlayın
Üzerine ıslatılıp sıkılmış bir bez kapatıp 20 dakika dinlendirin
Önce merdaneyle sonra oklavayla alt ve üstüne un serperek bıçak sırtı kalınlığında açın
4 parmak genişliğinde üst üste katlayın
Yarım santim kalınlığında kesin
Kesilen hamurları elinizle açıp uzatın
Kaynar tuzlu suda 3-4 dakika haşlayıp süzgece boşaltın
Yapışmaması için üzerine biraz kaynar su dökün
Suyu süzülünce aynı tencereye döküp üzerine hafif kızarmış 3 çorba kaşığı tereyağı ilave edip iki çatalla bir kere karıştırıp servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul