Konu
:
Tavuklu Mantı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Tavuklu Mantı Tarifi
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tavuklu Mantı Tarifi
MALZEMELER
Yarım kilo un
Yarım su bardağı su
Yeteri kadar tuz
İçi için :
1 adet tavul gögsü
150 gr mantar
Yarım su bardagı iri dövülmüş ceviz
1 çorba kaşığı tereyağı
Yeteri kadar tuz
Üzeri için:
1 çorba kaşığı tereyağı
Yeteri kadar kırmızı biber, yoğurt, 4-5 diş sarımsak
Aralara sürmek için : Yarım kase sıvı yağ
HAZIRLANIŞI
Bir kapta un, tuz ve suyda hamuru yoğurun
Üzerine temiz bir bez örterek 15-20 dakika kadar dinlendirin
Hamurdan beş beze yapın
Her bezeyi unlayarak tabak büyüklüğünde açın
Aralarını sıvı yağ ile yağlayarak üst üste koyun
En üsttekini yağlayın
Hamuru ince bir şekilde açarak kareler kesin
Kesmiş olduğunuz karelerin üzerine içten biraz koyarak bohça gibi kapatın
Kapattığınız yeri alta getirerek yağlı tepsiye yerleştirin
180 derece fırında 30 dakika pişirin
Sarımsaklı yoğurdu hazırlayıp üzerine dökerek 3-4 dakika daha fırında tutun
Üzerine sarımsaklı yoğurt döküp tereyağında yakılmış biberi gezdirin
Sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul