Yalnız Mesajı Göster

Tavuklu Mantı Tarifi

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuklu Mantı Tarifi



MALZEMELER
Yarım kilo un
Yarım su bardağı su
Yeteri kadar tuz
İçi için :
1 adet tavul gögsü
150 gr mantar
Yarım su bardagı iri dövülmüş ceviz
1 çorba kaşığı tereyağı
Yeteri kadar tuz
Üzeri için:
1 çorba kaşığı tereyağı
Yeteri kadar kırmızı biber, yoğurt, 4-5 diş sarımsak
Aralara sürmek için : Yarım kase sıvı yağ


HAZIRLANIŞI
Bir kapta un, tuz ve suyda hamuru yoğurun Üzerine temiz bir bez örterek 15-20 dakika kadar dinlendirin Hamurdan beş beze yapın Her bezeyi unlayarak tabak büyüklüğünde açın Aralarını sıvı yağ ile yağlayarak üst üste koyun En üsttekini yağlayın
Hamuru ince bir şekilde açarak kareler kesin Kesmiş olduğunuz karelerin üzerine içten biraz koyarak bohça gibi kapatın Kapattığınız yeri alta getirerek yağlı tepsiye yerleştirin180 derece fırında 30 dakika pişirin
Sarımsaklı yoğurdu hazırlayıp üzerine dökerek 3-4 dakika daha fırında tutun Üzerine sarımsaklı yoğurt döküp tereyağında yakılmış biberi gezdirin Sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla