Yalnız Mesajı Göster

Soğanlı Pide Tarifi

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Soğanlı Pide Tarifi



MALZEMELER
Hamur Malzemesi:
6 Su Bardağı Un
1 Su Bardağı Süt
1 Yumurta Sarısı
1 Çorba Kaşığı Kuru Maya
1 Tatlı Kaşığı Tozşeker
1/2 Çay Kaşığı Tuz
İç Malzemesi:
1 kg Soğan
15 Çay Bardağı Sıvıyağ
1/2 Su Bardağı Su
300 grBeyaz Peynir
1 Demet Dereotu
1 Demet Maydanoz
Karabiber , Tuz


HAZIRLANIŞI
Çukur bir kaba unu boşaltınKuru mayayı bir bardak ılık süt içinde,tozşekerle birlikte karıştırarak eritinMayalı sütü una ilave ederek yoğurunKulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar ara ara su ilave edip yoğurmaya devam edinHamurun üzerini örterek 20 dk dinlendirin
Soğanları temizleyip küp şeklinde doğrayınBir tencerede yarım su bardağı su ile soğanlar suyunu çekene kadar pişirinSıvıyağı ilave ederek biraz kavurunOcaktan indirip soğumaya bırakın
Maydanoz ve dereotunu ince ince kıyınBeyaz peyniri ufalayınYeşillikleri ve peyniri kavrulmuş soğanla karıştırınTuz,biber ekip harcı hazırlayınKabaran hamuru tekrar yoğurunYarısını yağlanmış tepsiye yayınÜzerine hamurun diğer yarısını döşeyinHarcın üzerini iyice örtüp sivri uçlu bir bıçakla dilimleyinDilimlerin üzerine bıçak yardımıyla şekil verinPideyi tekrar 20 dk dinlendirin
Üzerine yumurta sarısı sürerek 200 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla