Konu
:
Limonlu haşhaşlı kek
Yalnız Mesajı Göster
Limonlu haşhaşlı kek
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Limonlu haşhaşlı kek
LİMONLU HAŞHAŞLI KEK (Lemon Poppy seed Cake)
haşhaş ve limon kabuğu rendesini karıştırıp buzdolabında en az bir saat yada ertesi güne kadar bekletin
[*]
Yumurta ile sekeri iyice kabarana kadar çırpın
[*]
Sıvıyağı ince akıtarak çırpmaya devam edin
[*]
Un
kabartma tozunu eleyin
[*]
Biraz un
biraz sütlü karışımdan ekleyerek bütün malzemeyi hamura yedirin
Cıvık bir hamur olacaktır
[*]
Yağlanmış
unlanmış kek kalıbınıza hamuru dokun
Önceden ısıtılmış 350F (175C) derece fırında yaklaşık 60-70 dakika kadar pişirin
Pişerken fırının kapağını açmamaya özen gösterin
sönebilir
(kurdan batırınca temiz çıkarsa pişmiştir)
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul