Yalnız Mesajı Göster

Limonlu haşhaşlı kek

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Limonlu haşhaşlı kek



LİMONLU HAŞHAŞLI KEK (Lemon Poppy seed Cake)


haşhaş ve limon kabuğu rendesini karıştırıp buzdolabında en az bir saat yada ertesi güne kadar bekletin [*]Yumurta ile sekeri iyice kabarana kadar çırpın [*]Sıvıyağı ince akıtarak çırpmaya devam edin [*]Un kabartma tozunu eleyin [*]Biraz un biraz sütlü karışımdan ekleyerek bütün malzemeyi hamura yedirin Cıvık bir hamur olacaktır [*]Yağlanmış unlanmış kek kalıbınıza hamuru dokun Önceden ısıtılmış 350F (175C) derece fırında yaklaşık 60-70 dakika kadar pişirin Pişerken fırının kapağını açmamaya özen gösterinsönebilir(kurdan batırınca temiz çıkarsa pişmiştir)

Alıntı Yaparak Cevapla