Konu: Fincanda Kek
Yalnız Mesajı Göster

Fincanda Kek

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fincanda Kek




Bu kekten ikinci yapışım çok pratik ve lezzetli kekler oluyorFincanda pişiyor olması çok ilgimi çekti ,önce fincanlarıma birşey olur mu acaba diye korktum ama fincanlar sağlam merak etmeyinBen en alta yağlı kağıt koydum tencere çizilmesin diye

Nemli ve çok yumuşak üstelik yağsız kekler elde diyorsunuz ben akşam kardeşim çay içmeye gelince krem şanti çırpıp kekten küçük pastacıklar yaptım çok beğenerek yedi sizlerede tavsiye ederim Tarifi aşağıda







1 yumurta
1 çaybardağı süt
1,5 çay bardağı şeker
2 çay bardağu un
2 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
kreması için hazır pasta kremasını sütle çırpıp kullandım

şimdiiiiiiii
kek malzemeleriri çırprp fincanları yağlayıp paylaştırıyoruz

isterseniz tencereye fincanların az aşağısına gelecek kadar su koyup ağzını kapatabilirsiniz
sonra ocağın üstüne koyun kapağını açıp açıp bakmayın
su kaynamasını anlayınca altını kısıp 20 dk pişmesini bekleyiniz
Altını kapatıp, 15 dk daha bekleyip ocaktan alabilrisiniz

sonra fincanlardan çıkartıp ikiye ayırıp azcık ıslatıp arasına istediğiniz şekilde malzemeler katıp renklendirebilirsiniz Üzümlü, cevizli vs
ben krem şantili yaptım

Malzeme bizden, renklendirmek sizden

Alıntı Yaparak Cevapla