Konu
:
Fincanda Kek
Yalnız Mesajı Göster
Fincanda Kek
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fincanda Kek
Bu kekten ikinci yapışım çok pratik ve lezzetli kekler oluyor
Fincanda pişiyor olması çok ilgimi çekti ,önce fincanlarıma birşey olur mu acaba diye korktum ama fincanlar sağlam merak etmeyin
Ben en alta yağlı kağıt koydum tencere çizilmesin diye
Nemli ve çok yumuşak üstelik yağsız kekler elde diyorsunuz ben akşam kardeşim çay içmeye gelince krem şanti çırpıp kekten küçük pastacıklar yaptım çok beğenerek yedi sizlerede tavsiye ederim
Tarifi aşağıda
1 yumurta
1 çaybardağı süt
1,5 çay bardağı şeker
2 çay bardağu un
2 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
kreması için hazır pasta kremasını sütle çırpıp kullandım
şimdiiiiiiii
kek malzemeleriri çırprp fincanları yağlayıp paylaştırıyoruz
isterseniz tencereye fincanların az aşağısına gelecek kadar su koyup ağzını kapatabilirsiniz
sonra ocağın üstüne koyun kapağını açıp açıp bakmayın
su kaynamasını anlayınca altını kısıp 20 dk
pişmesini bekleyiniz
Altını kapatıp, 15 dk daha bekleyip ocaktan alabilrisiniz
sonra fincanlardan çıkartıp ikiye ayırıp azcık ıslatıp arasına istediğiniz şekilde malzemeler katıp renklendirebilirsiniz
Üzümlü, cevizli vs
ben krem şantili yaptım
Malzeme bizden, renklendirmek sizden
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul