Ramazan Yemekleri - Etli Kuru Fasülye
MALZEME:
Kuru fasulye 2 su bardağı Soğan 1 adet
Kemikli parça et 300 gr Margarin 4 yemek kaşığı
Domates salçası 2 yemek kaşığı Domates 1 adet
Sarımsak 4 diş Kırmızı küçük sivri biber 2 adet
Tuz
YAPILIŞI:
1 Kuru fasulye ayıklanır, yıkanır, akşamdan bol su ile ıslatılır Ertesi gün yarı pişmiş olarak haşlanır
2 İnce doğranmış kuru soğan, parçalanmış et, yağ ile kavrulur, salça konur, karıştırılır 2 su bardağı su konup pişirilir
3 Kuru fasulye ete ilave edilir, üzerini bir parmak geçecek kadar su konulup pişirilir, suyu az gelecek olursa, sıcak su eklenebilir
4 Kırmızı sivri biberler ve sarımsaklar bütün olarak, domates ise küçük küçük doğranıp üzerine konur; bir müddet daha pişirilir, ateşten alınmadan 10 dakika evvel tuzu atılır
|