Konu
:
Haşhaşlı Poğaça Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Haşhaşlı Poğaça Tarifi
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Haşhaşlı Poğaça Tarifi
MALZEMELER
yarım su bardağı tozşeker
1 su bardağı un
4 çorbakaşığı tereyağı (veya margarin)
2 çaykaşığı haşhaş tohumu
1 yumurta sarısı
süt
maya
tuz
4 Kişilik
HAZIRLANIŞI
Tereyağı ya da margarini krema haline gelene kadar ısıtın
İçine tozşekeri,unu, hafifçe çırpılmış yumurta sarısını, bir tutam tuzu ve sütte çözülmüş biraz mayayı katın
Tüm malzemeleri hamur haline getirdikten sonra iki saat kadar buzdolabında bekletin
Daha sonra üzerine bir çaykaşığı haşhaş tohumu serpin ve çok ince olmayacak şekilde hamuru açın
Kalıp aletleriyle kestiğiniz parçaları yağlı ve unlu bir tavaya koyun
Yeniden bir saat kadar buzdolabında dinlendirin
Sonra üzerlerine, kalan haşhaş tohumlarını serpiştirip önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında onbeş dakika kadar pişirin bırakın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul