Konu
:
Tavuk Güveç
Yalnız Mesajı Göster
Tavuk Güveç
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tavuk Güveç
6 parça kemiksiz tavuk göğüs
3 ad
sivri biber
2 ad
çarliston biber
1 ad
kırmızı salçalık biber
2 ad
domates
5-6 ad
kültür mantarı
4 yemek kaşığı sıvı yağ2 yemek kaşığı tereyağ
Tuz, karabiber, pulbiber kekik
3 yemek kaşığı soya sosu
4 yemek kaşığı rendelenmiş domates
3 ad
orta boy patates
Kızartma için sıvı yağ
Üzeri İçin :
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Tavuk göğüsleri serçe parmağı kalınlığında ve uzunluğunda (jülyen) doğrayın
Derince bir teflon tavaya (wok tava var ise çok iyi oluyor, veya teflon pilav tenceresi de kullanılabilir) 4 kaşık sıvıyağ koyup ısıtın
Tavukları ve soya sosunu ekleyip karıştırarak kavurun
Mantarları ve biberleri dilediğiniz büyüklükte dilimleyin
Tavuklara ekleyip kavurmaya devam edin
Tuz, kekik, karabiber, pul biber ve kabuğunu soyup küp küp doğradığınız 2 ad
domatesi ekleyin
(Tavuklu karışıma saldığı su bittikçe az az su ekleyerek yapışmadan yanmadan pişmesini sağlayın
)
Patatesleri soyup küp küp doğrayın
Ayrı bir tencerede kızdırılmış sıvı yağda kızartın
Domates rendesi ve tereyağını 2 bardak kaynar suda yağ eriyip homojen bir karışım oluncaya kadar karıştırın
Tavuklu karışım pişince tek kişilik güveç kaplarına paylaştırıp üzerlerine kızartılmış küp patatesleri paylaştırdıktan sonra 4-5 yemek kaşığı kadar hazırladığınız domatesli tereyağlı sostan gezdirin
En üste rendelenmiş kaşar serperek 200° fırında kaşarlar eriyinceye dek (yaklaşık 10 dk
yeterli) pişirin
Afiyet Olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul