Konu
:
Klasik Harissa
Yalnız Mesajı Göster
Klasik Harissa
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Klasik Harissa
Malzemeler:
* 8 adet kurutulmuş acı sivri biber, uzun olanlarından
* 1 tatlı kaşığı kimyon tohumu
* 1 tatlı kaşığı kişniş tohumu
* 2 diş iri sarımsak
* 1/2 tatlı kaşığı deniz tuzu
* 80 ml (1/3 cup, yani 1 bardağın üçte biri kadar) zeytinyağı
Hazırlanması:
* Kuru biberleri bir gece önceden küçük bir tencereye koyun
Üzerine sıcak su ekleyin ve 5 dakika kadar haşlayın
Ocağın altını kapatın
Bir gece boyunca bu suyun içinde bekletin
* Ertesi gün biberleri süzdürün
Süzdürdüğünüz suyu bir kenara ayırın
* Biberlerin çekirdeklerini çıkarın
(Bütün çekirdekleri çıkaramazsanız dert etmeyin
İçinde çekirdek olması da hoş oluyor
) Küçük küçük doğrayın
* Baharatları (kimyon ve kişniş tohumları) teflon bir tavaya koyun
Yanmamasına dikkat ederek birkaç dakika kavurun
Bir baharat öğütücüsünde çekin veya havanda dövün
* Biberleri, kavurduğunuz ve öğüttüğünüz baharatları, sarımsakları, deniz tuzunu ve zeytinyağını blendera koyun
* Üzerine 3 yemek kaşığı (45 ml) ayırdığınız biber suyundan ekleyin
Hepsini karıştırın
Eğer çok koyu gelirse, kıvamını biber suyuyla ayarlayın
* Steril edilmiş kavanoza harissanızı koyun
Üzerine havayla temas etmemesi için zeytinyağı ekleyin, kavanozun kapağını kapatın ve serin bir yerde saklayın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul