Yalnız Mesajı Göster

Klasik Harissa

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Klasik Harissa





Malzemeler:
* 8 adet kurutulmuş acı sivri biber, uzun olanlarından
* 1 tatlı kaşığı kimyon tohumu
* 1 tatlı kaşığı kişniş tohumu
* 2 diş iri sarımsak
* 1/2 tatlı kaşığı deniz tuzu
* 80 ml (1/3 cup, yani 1 bardağın üçte biri kadar) zeytinyağı
Hazırlanması:
* Kuru biberleri bir gece önceden küçük bir tencereye koyun Üzerine sıcak su ekleyin ve 5 dakika kadar haşlayın Ocağın altını kapatın Bir gece boyunca bu suyun içinde bekletin
* Ertesi gün biberleri süzdürün Süzdürdüğünüz suyu bir kenara ayırın
* Biberlerin çekirdeklerini çıkarın (Bütün çekirdekleri çıkaramazsanız dert etmeyin İçinde çekirdek olması da hoş oluyor) Küçük küçük doğrayın
* Baharatları (kimyon ve kişniş tohumları) teflon bir tavaya koyun Yanmamasına dikkat ederek birkaç dakika kavurun Bir baharat öğütücüsünde çekin veya havanda dövün
* Biberleri, kavurduğunuz ve öğüttüğünüz baharatları, sarımsakları, deniz tuzunu ve zeytinyağını blendera koyun
* Üzerine 3 yemek kaşığı (45 ml) ayırdığınız biber suyundan ekleyin Hepsini karıştırın Eğer çok koyu gelirse, kıvamını biber suyuyla ayarlayın
* Steril edilmiş kavanoza harissanızı koyun Üzerine havayla temas etmemesi için zeytinyağı ekleyin, kavanozun kapağını kapatın ve serin bir yerde saklayın

Alıntı Yaparak Cevapla