Konu
:
Ada Çayı & Tereyağ Soslu Ravioli
Yalnız Mesajı Göster
Ada Çayı & Tereyağ Soslu Ravioli
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ada Çayı & Tereyağ Soslu Ravioli
Malzemeler:
* 80 gram tereyağı
* 1 diş ezilmiş şekilde sarımsak
* 1 yemek kaşığı ince ince doğranmış taze adaçayı yaprağı
* 80 gr romano peyniri (1 cup) (1 su bardağı İzmir Tulumu kullandım)
* 500 gram taze ravioli (Migros’ta 300 gr’lık paketlerde taze ravioli satıyorlar, ama 300 gr iki kişiyi doyurmaz
Yanına başka yemekler eklemek lazım
Ben ricotto peynirlisinden aldım
Hindili ve tavuklu çeşidi de vardı
)
Hazırlanması:
* Sebze soyma aparatıyla peynirleri ince ince traş edin
* Taze raviolileri kaynar suyun içinde, paketin üstünde yazan süre kadar haşlayın ve süzdürün
(5 dakika yeterli geliyor
Taze olduğu için hemen haşlanıyor
)
* Bir tencerede yağı eritin
Sarımsakları ve adaçayını ekleyin ve tereyağı kahverengi olana kadar kızdırın
Bu yaklaşık 2 dakika sürüyor
* Raviolileri ekleyip nazikçe karıştırın ve üzerinde traşlanmış peynirlerle servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul