Konu
:
Sulu Hedik
Yalnız Mesajı Göster
Sulu Hedik
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sulu Hedik
KULLANILAN MALZEMELER
2 su bardağı buğday
1 adet orta boy kuru soğan
1 bardağı nohut
2 sivri biber
1 adet domates
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tepeli salça
Kuru reyhan
Pul biber
Tuz
Sıvı yağ ve az tere yağ
YAPILIŞI
Akşamdan buğday ve nohut ayrı kaplarda ıslatılır
Yıkanıp tencereye alınır üstünü geçecek kadar su eklenip pişirilir
Ayrı bir tencerede yağ eritilir içine ince kıyılan soğan ve biber eklenir kavrulur
Un ve salça konur kavurmaya devam edilir
Reyhan eklenir
Ocaktan alınan karışım ayrı bir tencerede pişen nohut ve buğday üzerine eklenir
İyice kaynatılır , kıvamını bulunca ocaktan alını
Arzu edilirse limon tuzuda eklenebilir
Afiyet olsun
NOT…
Bazen bu çorbaya taze fasulyede ekleyebilirsiniz
reyhan yerine kekikte kulanabilirsiniz
Genelde bu yemek bizde ilk baharda yapılırdı
Yanında taze tandır ekmeği ve yeni çıkmış bahçe soğanıyla servis yapılırdı
Bazen de diş hediğine çağırırlardı komşular
( Bizde adettir ya evin bebeği diş çıkarmışsa mutlaka hedik dökerler
) Hedik döktükten sonra ev sahibi bu yemeği mutlaka misafirlerine ikram ederdi
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul