Konu
:
Gujer
Yalnız Mesajı Göster
Gujer
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Gujer
Malzemeler:
* 250 gram rendelenmiş gravyer peyniri
* 250 gram tereyağı
* 4 adet yumurta
* 1,5 su bardağı un
* 1 su bardağı su
* 1 tatlı kaşığı tuz
Hazırlanması:
* İlk Önce fırınınızı 220 dereceye getirin
Fırın tepsinize bir yağlı kağıt serin ve bir tatlı kaşığı yağ ile yağlayın
Kalan yağın yarısını, suyu ve tuzu büyük bir tencereye koyun ve kaynatın
* Tencereyi ateşten alıp unu katarak karıştırın
Tencereyi tekrar ateşe koyup sürekli karıştırarak, karışım hamur kıvamına gelip tencerenin kenarlarından kolay ayrılır hale gelene kadar pişirin
* Tencereyi tekrar ateşten alıp yumurtaları teker teker katın
Rendelenmiş peynirden 2 çorba kaşığını ayırıp kalanını tencereye ekleyin ve karıştırın
* Karışımdan tepeleme dolu çorba kaşıkları alıp yağlanmış kağıdın üzerine bir halka olacak şekilde dökün
Ayırdığınız 2 çorba kaşığı peyniri halkanın üzerine serpip fırına sürün
* 40 dakika kadar kabarıp altın sarısı renk alana kadar pişirin
Sıcak veya soğuk olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul