Konu
:
Fava Tarifi ve Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Fava Tarifi ve Yapılışı
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fava Tarifi ve Yapılışı
MALZEMELER
250 Gr kuru bakla
1 Çay bardağı zeytinyağı
1 Adet orta boy kuru soğan
2 Adet limon
7-8 dal dereotu
Tuz
1 Adet kesme şeker
HAZIRLANIŞI
Tencerenin içerisine ayıklayıp yıkadığınız baklaları koyun
Üzerine küçük küçük doğranmış soğanı, tuzu, şekeri koyup dört su bardağı su ilave ederek baklalar iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın
Baklalar pişince bir tel süzgeçten yada mutfak robotundan geçirerek püre haline getirin
Kalın kenarlı bir kabı suya batırıp çıkartın
Püre kıvamına getirdiğiniz baklayı kabın içerisine boşaltıp, üzerini düzeltin
Buzdolabında yaklaşık iki saat bekletin
Sonra servis tabağına ters çevirip üzerine bir limonun suyu ile karıştırdığınız zeytinyağını gezdirin
Kıyılmış dereotu ile süsleyerek servis yapın
NOT: Kuru baklayı daha kolay pişirmek için bir gece suyun içinde bekletin yada düdüklü tencerede pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul