Yalnız Mesajı Göster

Düğün Çorbası Tarifi ve Yapılışı

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Düğün Çorbası Tarifi ve Yapılışı





DÜĞÜN ÇORBASI


Malzemeler:
100-150 gr kuşbaşı et
4S Bar su (etsuyu)
2SBar süt
3-4 çor kaşığı un
1 limon
1 yumurta
1 Et-su paket
Tuz
2 yemek kaşığı tereyağı
Kırmızı biber

Yapılışı:
Kuşbaşı etler yumuşayıncaya kadar pişirin ve minik doğrayın Etsuyunu, süt ve unu karıştırırak pişirin ve minik doğranmış etleri, etsu (paket) ve tuzu ilave edin, (karıştırarak pişirmeli yoksa topak olur)Piştikten sonra; limon ve yumurta çırparak elde edilen terbiye alıştırarak, sıcak çorbaya ekleyin (Kesilmemesi için yavaş yavaş ve alıştırarak eklenmeli) Üzerine kırmızı biberli tereyağı gezdirerek süsleyin Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla