Konu
:
Siyah Üzüm Guymağı Tarifi ve Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Siyah Üzüm Guymağı Tarifi ve Yapılışı
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Siyah Üzüm Guymağı Tarifi ve Yapılışı
<b>
Malzemeler:
2 kg siyah üzüm
300 gram tozşeker
250 gram mısır unu
2 litre su
1 çay bardagı tatlı kırmızı şarap
100 gram çekilmiş ceviz içi
100 gram çekilmis fındik içi
20 gram hindistancevizi
TARİFİ:
Siyah üzümleri iyice yıkayıp derin bir tencereye alın
Üzerine tozşekeri ve tatli kırmızı şarabı gezdirin
Suyu ekleyip kısık ateşte bir buçuk saat kadar kaynatın
Su azaldığında bir miktar su ekleyebilirsiniz Kaynama işlemi bittikten sonra karışımı blenderden geçirin
Tekrar tencereye alıp, bir çırpma teli yardımı ile mısır ununu ekleyip karıştırın
5-10 dakika daha kaynatın
Bu arada sürekli kariştırarak, dibinin tutmamasına dikkat edin
ikinci defa kaynattıktan sonra süzgeçten geçirin
Servis yapacagınız kuplara paylastırın
Tatlılar alındıktan sonra, birkaç saat buzdolabında bekletin
Üzerini ceviz, fındık ve hindistancevizi ile süsleyip servis yapın
</b>
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul