Konu
:
Çilekli Kremalı Milfoy
Yalnız Mesajı Göster
Çilekli Kremalı Milfoy
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çilekli Kremalı Milfoy
ÇİLEKLİ KREMALI MİLFOY
Malzemeler
4 yaprak milföy hamuru
1 adet yumurtanın sarısı
1 paket çilekli krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
Yarım kg çilek
4 çorba kaşığı pudraşekeri
ÇİLEKLİ MİLFÖY TARİFİ
Milföy hamurlarını çözdürdükten sonra kalp şeklindeki kalıpla kesin
Fırın tepsisine dizip, üzerlerine yumurta sarısı sürün
Önceden ısıtılmış 190C fırında 10 dakika pışirin
Fırından çıkarıp, soğumaya bırakın
Soğuduktan sonra, milföy hamurlarını enlemesine ikiye kesin
Çilekli krem şantiyi sütle birlikte mikserde çırpın
Çilekleri yıkayıp, üzerine 2 çorba kaşığı pudraşekeri serpin
Çileklerin yarısını ve çıkan şekerli çilek suyunu blenderden geçirin
Çilek suyuna, kalan 2 çorba kaşığı pudraşekerini ekleyip, karıştırın
İkiye böldügünüz milföy hamurlarının yarısına kremayı sürüp, üzerlerine çilek yerleştirin
Diğer milföy hamurlarını üzerlerine kapatın
Çilek suyundan hazırladığınız sosu gezdirin
Püf noktası
Tatlıyı yaptıktan sonra arta kalan çilekleri yıkamadan buzdolabında ve ağzı açık kese kağıdı içinde 1-2 gün saklayabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul