Yalnız Mesajı Göster

Çilekli Kremalı Milfoy

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çilekli Kremalı Milfoy



ÇİLEKLİ KREMALI MİLFOY



Malzemeler
4 yaprak milföy hamuru
1 adet yumurtanın sarısı
1 paket çilekli krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
Yarım kg çilek
4 çorba kaşığı pudraşekeri

ÇİLEKLİ MİLFÖY TARİFİ
Milföy hamurlarını çözdürdükten sonra kalp şeklindeki kalıpla kesin Fırın tepsisine dizip, üzerlerine yumurta sarısı sürün Önceden ısıtılmış 190C fırında 10 dakika pışirin Fırından çıkarıp, soğumaya bırakın Soğuduktan sonra, milföy hamurlarını enlemesine ikiye kesin Çilekli krem şantiyi sütle birlikte mikserde çırpın Çilekleri yıkayıp, üzerine 2 çorba kaşığı pudraşekeri serpin Çileklerin yarısını ve çıkan şekerli çilek suyunu blenderden geçirin Çilek suyuna, kalan 2 çorba kaşığı pudraşekerini ekleyip, karıştırın İkiye böldügünüz milföy hamurlarının yarısına kremayı sürüp, üzerlerine çilek yerleştirin Diğer milföy hamurlarını üzerlerine kapatın Çilek suyundan hazırladığınız sosu gezdirin
Püf noktası Tatlıyı yaptıktan sonra arta kalan çilekleri yıkamadan buzdolabında ve ağzı açık kese kağıdı içinde 1-2 gün saklayabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla