Konu
:
Mayonezli Barbunya
Yalnız Mesajı Göster
Mayonezli Barbunya
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mayonezli Barbunya
Mayonezli Barbunya
Malzemeler
4 kişilik
8 adet barbunya
Yarım demet dereotu
Yeterince un
Tuz
Karabiber
Mayonez için:
1 adet yumurta sarısı
Yarım limonun suyu
1 çay kaşığı hardal
Yeterince zeytinyağı
Tuz
Kızartmak için:
Sıvı yağ
Hazırlanısı
Önce mayonez için yumurta sarısını mikser ile iyice çırpın
Çırpmaya devam ederek, zeytinyağını yavaş yavaş ekleyin
Karışım yoğunlaşmaya başladığında yarım limonun suyunu, 1 çay kaşığı hardalı ve tuzu ekleyin
Birkaç dakika daha çırpmaya devam edin
Barbunyaların iç organlarını çıkarın
Keskin bir bıçak yardımıyla pullarını kazıyın
Bol su ile yıkadıktan sonra suyunu süzün
Una bulayın
Tavaya zeytinyağını alın
Kızdıktan sonra balıkları arkalı önlü kızartın
Fazla yağını süzmek için balıkları kağıt mutfak havlusunun üzerine alın
Yarım demet dereotunu ince ince kıyın
Servis tabağına aldığınız balıkların üzerine dereotu serpin
Hazırladığınız mayonez ile birlikte servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul