Yalnız Mesajı Göster

Tandır Ördek Çekmesi

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tandır Ördek Çekmesi



Tandır Ördek Çekmesi
Tandır Ördek Çekmesi Tarifi - Tandır Ördek Çekmesi Nasıl Yapılır - Tandır Ördek Çekmesi Malzemeleri




Malzemeler
Ördek 1Adet
1 adet Bulgur
3 su bardağı
Su 4 su bardağı Tereyağ
2 çorba kaşığı
Tuz 2 tatlı kaşığı

Yapılışı
Bulguru tuzlu suda haşlarız Kaynamaya başlayınca hafif ateşe alırız Suyunu çekip gözgöz olmaya başlayınca, tavada kızdırılmış tereyağını üzerine döker, tandırın dibine oturturuz Tam üstüne gelecek şekilde kazı ayaklarından asarız Tandırın sıcaklığı ile kızaranördeğin yağı pilavın üzerine damlar Alttaki pilav da tandırın sıcaklığında demlenirÖrdek piştikten sonra çıkarılır etleri pilavın üstüne konarak sıcak sıcak ikram edilir Tandır olmayan evlerde bulgur pilavı ayrı yapılır, ördek fırında ayrı kızartılır Her ikisi de sıcakken, ördeğin fırın tepsisinde biriken yağı, pilavın üzerine dökülerek, birlikte sıcak sıcak ikram edilir

Alıntı Yaparak Cevapla