06-26-2012
|
#1
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kaz Ciğeri
Kaz Ciğeri
Kaz Ciğeri Tarifi - Kaz Ciğeri Nasıl Yapılır - Kaz Ciğeri Malzemeleri
Kaz ciğeri malzemeleri
* 10 adet kaz ciğeri
* 1 su bardağı kaz eti suyu
* 4 çorba kaşığı tereyağı
* 3 çorba kaşığı un
* 2 su bardağı yoğurt
* 1 çorba kaşığı maydanoz
* 1 kahve fincanı un
* Tuz
* Karabiber
Kaz ciğeri tarifi
2 çorba kaşığı tereyağı tavada ısıtılır, un eklenir, bir iki dakika karıştırılır, et suyu konur, karıştırarak 15 dakika kadar pişirilir Ateşten alınır, yoğurt ve maydanoz katıp, karıştırılır Öte yanda 2 yemek kaşığı tereyağı ayrı tavada ısıtılır Ciğerler küçük doğranır, tuzlanır, biberlenir ve una bulanır, ısınan tereyağı içinde kızartılır Önceden hazırlanan yoğurtlu salça ciğerlerin üzerine dökülür, tavanın kapağı örtülü olarak 5 dakika kadar ısıtılır Pişmiş pirinçle sıcak servis yapılır
|
|
|
|