Konu
:
Kaz Boğazı
Yalnız Mesajı Göster
Kaz Boğazı
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kaz Boğazı
Kaz Boğazı
Kaz Boğazı Tarifi - Kaz Boğazı Nasıl Yapılır - Kaz Boğazı Malzemeleri
Malzeme :
hamuru için:
* 1 çay b
yoğurt
* 1 çay b
sıvıyağ
* 1 çay b
su
* 1 yumurta
* yarım p
kabartma tozu
* yarım limon
* 1 çay k
tuz
* aldığı kadar un
iç harcı için:
* 1 kase ceviz
* nişasta
üzeri için:
* 150 gr
tereyağı
şerbeti için:
3
5 su b
toz şeker
3 su b
su
yarım limon
Hazırlanışı :
ilk olark şerbeti hazırlanıp soğumaya bırakılır
Hamuru için; karıştırma kabına yoğurt,sıvıyağ, su, yumurta, limon ve 1 çay k
tuz eklenerek ilk olarak sıvılar karıştırılır
Daha sonra kabartma tozu ve un ilave edilerek hamuru hazırlanır
elde edilen hamur 16 bezeye bölünür
Bezeler 8′ er tane olmak üzere iki blok yapılarak aralarına nişasta serpilerek baklava hamuru gibi incecik açılır
İçerisine küçük kırılmış ceviz serpilerek oklavaya bir tur sarılarak kesilir
Oklavaya sarılan hamur büzdürülerek oklava çıkarılır
Daha sonra 2 parmak aralık ile kesilir
elde edilen her bir büzgü u şeklinde kıvrılarak tesiye dizilir
her iki hamur için de aynı işlem uygulanır
Tereyağı kısık ateşte eritilerek tepsiye dizilen hamurların üzerine gezdirilir
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirlir
Pişince üzerine soğuk şerbet gezdirilerek bir süre şerbeti çekmesi beklenir
Dilenirse üzerinde yeşil fıstık veya ceviz ile servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul