Yalnız Mesajı Göster

Milföylü Laz Böreği Tatlısı

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Milföylü Laz Böreği Tatlısı



Milföylü Laz Böreği Tatlısı
Milföylü Laz Böreği Tatlı Tarifi - Milföylü Laz Böreği Tatlısının Yapılışı - Milföylü Laz Böreği Tatlısı Nasıl Yapılır


Malzemeler

- 10 adet milföy hamuru
- Üzerine sürmek için 1 adet yumurtanın sarısı

Muhallebisi İçin

- 1,5 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı şeker
- 2 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı pirinç unu
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- Karabiber (Çay kaşığının ucuyla, az miktarda)
- 2 yemek kaşığı ince çekilmiş ceviz

Şerbeti İçin

- 2 su bardağı su
- 2,5 su bardağı toz şeker

Yapılışı

1 Öncelikle şerbeti hazırlayın Suyu ve şekeri bir tencerede kaynatın, şerbeti soğumaya bırakın
2 Bir tencerede sütü, şekeri, yumurtayı ve pirinç ununu çırpın Muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin
3 Pişen muhallebinin içine tarçını, karabiberi ve cevizi ekleyin
4 Milföy hamurlarını dört kare oluşacak şekilde dörde bölün Oluşan küçük karelerin içine muhallebi koyup katlayın Muhallebili küçük üçgenleri fırın tepsisine dizin Üzerine yumurta sarısı sürün ve 200 derecede pişirin
5 Fırından çıkan böreklerin üzerine soğuk şerbeti dökün Soğuyunca servis edin

Alıntı Yaparak Cevapla