Yalnız Mesajı Göster

Tavuk Göğsü

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuk Göğsü



Tavuk Göğsü
Tavuk Göğsü Tarifi - Tavuk Göğsü Nasıl Yapılır - Tavuk Göğsü Malzemeleri




Tavuk Göğsü

Malzemeler

* 1 Su bardağı nişasta

* 2 Su bardağı toz şeker

* 2,5 su bardağı un

* 1 adet damla sakız

* 1 litre süt

* 150-200 gram margarin (tereyağı)

* Tarçın (İsteğe bağlı)



Tavuk Göğsü Tarifi:

1 – Orta boy tencereye nişasta,un,toz şeker ve damla sakızı konur (damla sakızı olmasada olur) üzerine süt eklenir ve ateşte karıştırılır, (karıştırmaya sürekli olarak devam edilir)
2 – Katı kıvama gelene kadar karıştırılır daha sonra yağ atılır,süt kaynadıktan sonra ateşten alınır ve blender veya mixer ile karıştırılır(10-15 dakika) tatlı konulacak tepsi ısıtılır
3 – Tavuk göğsü, tepsiye dökülür soğuduktan sonra buzdolabına atılır 4-5 saat sonra servis yapılır isteğe bağlı üzerine tarçında konulabilir

Alıntı Yaparak Cevapla