Konu
:
Arnavut Böreği
Yalnız Mesajı Göster
Arnavut Böreği
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Arnavut Böreği
Arnavut Böreği:
Hamur malzemeleri:
1kg un
tuz
su (arzuya göre süt+su karışımı)
Peynirli iç harcı:
350gr peynir, ezilmiş
1 yumurta
yarım su bardağı yoğurt
arzuya göre doğranmış maydanoz
Kıymalı iç harcı:
250-300gr kıyma
3 orta boy kuru soğan
yarım demet maydanoz
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
Ayrıca:
1 su bardağı sıvıyağ
nişasta
Hazırlanması:
[*]1kg unun dibinden 2 parmak ayırın
Ayırdığınız una göz kararı nişasta ekleyip bir kenara alın
Kalan un, tuz ve su ile çok yumuşak olmayan bir hamur yoğurun
Yoğurduğunuz hamuru yarım saat dinlendirin
[*]Hamuru rulo yapıp ikiye bölün
Böldüğünüz yarımları on beşer bezeye ayırın
İlk 15'li bezeyi merdane ve un+nişasta karışımı yardımıyla pasta tabağı büyüklüğünde açın
Aralarını tek tek yağlayıp üst üste koyun
(en üste yağ sürülmeyecek) Bu grubu daha büyük bir tabağa alıp buzdolabına kaldırın
Diğer 15 bezeye de aynı işlemleri uygulayın
İlk kaldırdığınız grubu buzdolabından çıkartın
Merdane ile tek yufka haline gelecek ve tepsinizden daha büyük olacak şekilde açın
[*]Tepsinizi yağlayın
Yufkayı dışa sarkacak şekilde tepsinin içinde hafif büzerek serin
(büzmezseniz ince kalabilir) İç malzemeyi karıştırıp yufkanın üzerine yayın
[*]Buzdolabındaki diğer yufka grubunu da yine tepsiden büyük olacak şekilde açın
Karşılıklı kenarlarını katlayıp bohça yaparak tepsiye alın
Tepsinizin içinde bohçayı açıp yine büzerek tepsiye serin
Alttaki yufkanın kenarlarını üste kapatın
Böreği kesin
Bardakta kalan yarıdan biraz az sıvıyağı üzerine gezdirip elinizle yayın
190C fırında pişirin
not: 1
Bezeleri bir gün önceden pasta tabağı gibi açıp buzdolabına kaldırabilirsiniz
Böylece ertesi gün açıp pişirmeniz kolaylaşacaktır
2
Kıymalı iç ile yapacaksanız: Kıymayı yağ ile tavaya koyup suyunu çekene kadar kavurun
Yemeklik doğradığınız kuru soğanı ekleyip soğanlar ölene kadar ağzı açık şekilde kavurmaya devam edin
Soğanlar ölünce kalan malzemeleri ekleyip soğumaya bırakın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul