Konu
:
Sakızlı hünkar muhallebisi
Yalnız Mesajı Göster
Sakızlı hünkar muhallebisi
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sakızlı hünkar muhallebisi
Sakızlı hünkar muhallebisi
Şeker(1,5 su bardağı)
Süt(5 su bardağı)
Mısır nişastası (1,5 su bardağı)
Su (1 su bardağı)
Çamsakızı (3 adet)
File fıstık (1 su bardağı)
HAZIRLANIŞI
1 Orta ateşteki ocağın üzerindeki tencereye 5 su bardağı süt koyun ve üzerine 1
5 su bardağı şekeri ekleyin
3 adet çam sakızını ince ince doğrayın
Sütün içine çam sakızını ekleyin ve karıştırın
Tüm malzemeyi karıştırarak kaynamaya bırakın
2 Bu sırada başka bir kaba 1
5 su bardağı mısır nişastası ve 1 bardak soğuk su koyup, iyice çırparak karıştırın
Nişastanın topaklanmamasına özen gösterin
3 Süt kaynamaya başlayınca içine file fıstıkları ilave edin
Hazırladığınız nişastayı yavaş yavaş tenceredeki sütün üzerine dökün
Bu sırada sütü bir kaş ya da çırpıcı ile sürekli karıştırmayı ihmal etmeyiı Tüm karışımın orta ateşte 1-2 dakika kaynamasıı sağlayın ve sonra ocağı kapatın
4 Hazırladığınız tatlıyı ısıya dayanıklı cam bir kat dökerek soğumaya bırakın
Tatlı soğuduktan soı ra dilediğiniz gibi şekil vererek kesin
Kesip dilimli diğiniz tatlının üzerini vişne sosu ve file fıstık ile süt ekleyerek soğuk servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul