Konu
:
Armutlu Milföy Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Armutlu Milföy Tatlısı
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Armutlu Milföy Tatlısı
Armutlu Milföy Tatlısı
Armutlu Milföy Tatlısı Tarifi - Armutlu Milföy Tatlısının Yapılışı - Armutlu Milföy Tatlısı Nasıl Yapılır
Malzemeler:
4 yaprak milföy hamuru (dondurulmuş)
80 gr
kızılcık reçeli (ya da kendi arzu ettiğiniz bir reçel)
Tarçın
4 adet armut
1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
1 adet yumurta
Yapılışı:
Milföy hamurlarını yan yana dizip çözülmeye bırakın
Sonra unlanmış tezgahta her birinden 20×20 cm
büyüklüğünde kare açın
Reçeli, bıçak ucu ile aldığınız tarçın ve limon kabuğu rendesi ile karıştırın
Armutları soyun, ikiye kesin ve çekirdekli kısımlarını oyup çıkartın
Yarım armutların ortalarına bir miktar reçel koyup yanları birbirlerinin üzerilerine kapatın ve hamurların ortalarına oturtun
Yumurtanın sarısı ile beyazını ayırın
Hamurların kenarlarına yumurta akı sürüp armutların üzerine sarın
Hamura sardığınız armutları soğuk su ile çalkaladığınız fırın tepsisine yerleştirin
Üzerlerine yumurta sansı sürün
Pişirme: 220° sıcaklıktaki fırının alttan 2
rafında 15-20 dakika pişirin
Limonlu dondurma ile servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul