Yalnız Mesajı Göster

Armutlu Milföy Tatlısı

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Armutlu Milföy Tatlısı



Armutlu Milföy Tatlısı
Armutlu Milföy Tatlısı Tarifi - Armutlu Milföy Tatlısının Yapılışı - Armutlu Milföy Tatlısı Nasıl Yapılır


Malzemeler:

4 yaprak milföy hamuru (dondurulmuş)
80 gr kızılcık reçeli (ya da kendi arzu ettiğiniz bir reçel)
Tarçın
4 adet armut
1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
1 adet yumurta

Yapılışı:

Milföy hamurlarını yan yana dizip çözülmeye bırakın Sonra unlanmış tezgahta her birinden 20×20 cm büyüklüğünde kare açın

Reçeli, bıçak ucu ile aldığınız tarçın ve limon kabuğu rendesi ile karıştırın Armutları soyun, ikiye kesin ve çekirdekli kısımlarını oyup çıkartın

Yarım armutların ortalarına bir miktar reçel koyup yanları birbirlerinin üzerilerine kapatın ve hamurların ortalarına oturtun

Yumurtanın sarısı ile beyazını ayırın Hamurların kenarlarına yumurta akı sürüp armutların üzerine sarın

Hamura sardığınız armutları soğuk su ile çalkaladığınız fırın tepsisine yerleştirin Üzerlerine yumurta sansı sürün

Pişirme: 220° sıcaklıktaki fırının alttan 2 rafında 15-20 dakika pişirin Limonlu dondurma ile servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla