Konu
:
Deniz Ürünleri Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Deniz Ürünleri Tarifi
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Deniz Ürünleri Tarifi
Çiroz (Uskumru) tarifi
Malzemeler :
100 adet uskumru
350 gr mutfak tuzu
Yapılışı :
Balıkların hepsini bir kaba koyup üzerine tuz dökün ve iyice karıştırın
12 saat böylece bekletin
Daha sonra temizleyip güzelce yıkayın
Sularının süzülmesi için bir süre süzgeçte bekletin
Üçerli ya da dörderli olarak ipe dizip güneşte kurutun
Kurutma sırasında yağmurdan korumanız gerekir
Bir iki hafta sonra çirozlar yenecek kıvama gelecektir
Uskumru, nisan ve mayıs aylarında kurutmak için uygundur, diğer aylarda arzu ederseniz istavritlede çiroz yapabilirsiniz
Çinekop Pilaki tarifi
Malzemeler :
8 adet orta boy çinekop
2 adet orta boy soğan
2 adet havuç
3 diş sarmısak
2 adet orta boy patates
1 adet kereviz
2 adet domates
6 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı tuz
2 su bardağı sıcak su
Yapılışı :
Çinekopları iyice temizleyip yıkadıktan sonra hafifçe yağlanmış bir tepsiye dizin
Sarmısakları ince ince kıyın, havuçları ve soğanları küp küp doğrayın
Sıvıyağı tavada ısıttıktan sonra soğan, havuç ve sarımsakları soteleyin
Patates, domates ve kervizleri de küp küp doğrayın ve ardından onları da tavaya ekleyip sotelemeye devam edin
Birkaç dakika sonra salçasını da ekleyin, tuzu ve sıcak suyu da kattıktan sonra 5 dakika pişirin
Bu karışımı tepsideki çinekopların üzerine dökün ve yayın
Önceden ısıttığınız 200° ısılı fırında yarım saat kadar pişirin
Servise hazırdır
Biberli karides tarifi
Malzemeler :
1 Kg iri karides
1 Adet kırmızı salçalık (paprika) biber
2 Adet yeşil soğan
2 Çorba kaşığı limon suyu
2 Çorba kaşığı tereyağ
3-4 yaprak taze fesleğen (isteğe bağlı)
Yapılışı :
Karidesleri tuzlu kaynar suda 6-7 dakika haşlayın
Kabuklarını soyun,
Biberi ince ince şerit şeklinde doğrayın
Kalın dipli bir tavada tereyağını eritin
Doğramış olduğunuz tüm malzemeleri tavaya koyun
Arada bir karıştırarak 8-10 dakika yüksek ateşte pişirin
Sıcak olarak servis yapın
Barbunya balığı nisuaz tarifi
Malzemeler :
4 kişi için
8 adet orta boy barbunya ve 4 adet iri barbunya
1 kahve fincanı rafine yağı
4 adet iri kabukları soyulup ince kıyılmış domates
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı ince kıyılmış soğan
4 yaprak defne
az tuz
bir tutam karabiber
1 limonun suyu
8 adet ançuez filetosu
16 adet çekirdeksiz yeşil zeytin
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 bağ kıyılmış maydanoz
Yapılışı :
Barbunyaları temizleyip tuzlayın, biberleyip limon suyunu ilave edin
İçlerine birer defne yaprağı koyun
Rafine yağını küçük bir tencereye koyup kızdırın
Soğan ve sarımsağı ilave edip bir dakika kavurun, domates ve tuzu ekleyin
Ağır ağır kaynatarak domates bırakacağı suyu çekinceye kadar sekiz on dakika pişirip ateşten alın
Zeytinleri tereyağında 1-2 dakika sote yapıp domateslerin içine ilave edip karıştırın
Barbunyaları hafif unlayıp rafine yağı il eyağlayın
Demir veya kömür ızgarasında dörder dakika alt üst pişirip servis tabağına alın
Üzerlerine eşit olarak domatesli zeytini taksim edin
İkişer adet ançuez koyun
Maydanozu serpin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul