Konu
:
Lorlu Poğaça - Lorlu Poğaça Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Lorlu Poğaça - Lorlu Poğaça Tarifi
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Lorlu Poğaça - Lorlu Poğaça Tarifi
Lorlu Poğaça - Lorlu Poğaça Hazırlanışı
Malzemeler:
Hamur:
2 su bardağı un
1 poşet Dr
Oetker Instant Maya
1 yumurta
100 g margarin
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz şeker
1 çay bardağı ılık süt
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
Dolgu:
250 g tatlı lor
Yarım demet kıyılmış maydanoz
Hazırlanışı:
Hamur:
Un ve mayayı karıştırın
1 yumurta, margarin, tuz, şeker ve ılık sütü ekleyip iyice yoğurun
Üzerini kapatıp oda sıcaklığında 35-40 dakika bekletin
Tekrar yoğurup yumurta sarısı büyüklüğünde parçalar kopartın ve yuvarlayın
Fırın tepsisine sıralayın, yumurta sarısı sürüp pişirin
Elektrikli Mini Fırın: 180°C (önceden ısıtılmış)
Turbo fırın: 180°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme süresi: Yaklaşık 10-15 dakika
Poğaçaları soğutup iç malzeme doldurmak için birbirinden tamamen ayırmadan enlemesine kesin
Açtığınız boşluğa lor doldurun
Daha sonra lorlu kısmını maydanoza batırın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul