Konu
:
Kızıl Irmak - Kızıl Irmak Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kızıl Irmak - Kızıl Irmak Tarifi
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kızıl Irmak - Kızıl Irmak Tarifi
Kızıl Irmak - Kızıl Irmak Hazırlanışı
Malzemeler:
Pandispanya:
1 tatlı kaşığı Türk Kahvesi
1 çay bardağı su
1 poşet Dr
Oetker Pandispanya Un
3 yumurta
Krema:
Yarım çay bardağı Dr
Oetker Pudra Şekeri
3,5 çay bardağı süt
1 paket Dr
Oetker Vanilinli Pasta Kreması
Kahveli krema:
1 yemek kaşığı türk kahvesi
2,5 çay bardağı süt
1 poşet Dr
Oetker Krem Şanti
Üzeri için:
Yarım su bardağı çekirdeksiz vişne tanesi
Hazırlanışı:
Pandispanya:
1 tatlı kaşığı kahveyi 1 çay bardağı su ile bir taşım kaynatın ve ılımaya bırakın
Pandispanya un ve yumurtayı çırpma kabına alın
Üzerine kahveden 7-8 yemek kaşığı ilave edip 7-8 dakika çırpın
26 cm çapındaki yağlanmış kalıba döküp pişirin
Elektrikli Mini Fırın: 160°C (önceden ısıtılmış)
Turbo fırın: 160°C(önceden ısıtılmış)
Pişirme süresi: Yaklaşık 35-45 dakika
Soğutun ve enlemesine üçe kesin
Krema:
Pudra şekerini ocakta bal rengi alıncaya kadar pişirin
Üzerine 3,5 çay bardağı sütü ilave edin
Ocağın altını kısın ve karıştırarak karameli iyice eritin
Ocaktan alın ve soğumaya bırakın
Oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına alın ve iyice soğutun
Bu süt ile pasta kremasını çırpın
Pandispanyanın ilk patının üzerine kremanın 1/3'ni sürüp ikinci patı kapatın
Üzerine kalan kremanın yarısını sürün ve son patı kapatın
Kalan kremayla pastayı kaplayın
Kahveli krema:
1 yemek kaşığı kahveyi 2,5 çay bardağı süt ile bir taşım kaynatıp buzdolabında iyice soğutun
Bu sütle krem şantiyi 2-3 dakika çırpın
Pastanın yanlarını kaplayın ve üzerini süsleyin
Vişne tanelerini pastanın üzerine nehir şeklinde sıralayın
Buzdolabında 2-3 saat dinlendirip dilimleyerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul