Konu
:
Krokanlı Pasta - Krokanlı Pasta Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Krokanlı Pasta - Krokanlı Pasta Tarifi
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Krokanlı Pasta - Krokanlı Pasta Tarifi
Krokanlı Pasta - Krokanlı Pasta Hazırlanışı
Malzemeler:
Krokan:
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı fındık kırığı
1 çay bardağı badem kırığı
Pandispanya:
1 poşet Dr
Oetker Pandispanya Un
3 yumurta
7-8 yemek kaşığı su
1 çay bardağı süt
Krema:
1 paket Dr
Oetker Vanilinli Pasta Kreması
1,5 su bardağı soğuk süt
1 adet muz
Hazırlanışı:
Krokan:
Şekeri bir kaba alıp ocakta eritin
Bal rengi olunca fındık ve bademleri ekleyin
Bir iki kez karıştırıp ocaktan alın ve yağlı kağıt üzerine yayın
Soğuduktan sonra ufalayın
Pandispanya:
Pandispanya unu yumurta ve su ile 7-8 dakika çırpın
26 cm çapındaki yağlanmış kalıba dökün ve pişirin
Elektrikli Mini Fırın: 160°C (önceden ısıtılmış)
Turbo fırın: 160°C(önceden ısıtılmış)
Pişirme süresi: Yaklaşık 30-40 dakika
Soğuduktan sonra enlemesine ikiye kesin ve her iki patı 1 çay bardağı süt ile ıslatın
Krema:
Pasta kremasını 1,5 su bardağı soğuk süt ile 2-3 dakika çırpın
Pandispanyanın bir patına bir miktar pasta kreması sürüp dilimlenmiş muzları dizin ve bir miktar krokan serpin
Diğer pandispanyaya da bir miktar pasta kreması sürün ve üzerine kapatın
Pastayı kalan pasta kreması ile kaplayın
Servis sırasında pastanın üzerine kalan krokanları serpin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul