Konu
:
Şeftali Reçeli - Şeftali Reçeli Hazırlanışı
Yalnız Mesajı Göster
Şeftali Reçeli - Şeftali Reçeli Hazırlanışı
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Şeftali Reçeli - Şeftali Reçeli Hazırlanışı
Şeftali Reçeli - Şeftali Reçeli Hazırlanışı
Malzemeler :
1 Kg Şeftali
6 bardak Toz Şeker
1 adet Limon Suyu (ya da 1 kahve kaşığı limon tuzu)
2 bardak su
Hazırlanışı :
Şeftaliler yıkanır, kabukları soyulur ve ikiye ayrılır
Su içinde bekletilir
Bir tencereye 6 bardak şeker ve 2 bardak su konarak bir kaç taşım kaynatılır
Su içinde bekletilen şeftaliler kaynayan şurup içine atılarak kıvama gelene kadar kaynamaya bırakılır
Kıvamı anlamak için bir kaşıkla şuruptan alıp bir tabağa damlatın, eğer damlalar top top duruyorsa, kıvam tamamlanmış demektir
Reçel kıvama ulaştıktan sonra içine 1 limonun suyunun tamamı ya da limon tuzu katılır (şekerlenmesin diye)
Biraz daha kaynatılır ve soğumaya bırakılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul