Yalnız Mesajı Göster

Şeftali Reçeli - Şeftali Reçeli Hazırlanışı

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şeftali Reçeli - Şeftali Reçeli Hazırlanışı



Şeftali Reçeli - Şeftali Reçeli Hazırlanışı

Malzemeler :

1 Kg Şeftali
6 bardak Toz Şeker
1 adet Limon Suyu (ya da 1 kahve kaşığı limon tuzu)
2 bardak su

Hazırlanışı :

Şeftaliler yıkanır, kabukları soyulur ve ikiye ayrılır Su içinde bekletilir

Bir tencereye 6 bardak şeker ve 2 bardak su konarak bir kaç taşım kaynatılır

Su içinde bekletilen şeftaliler kaynayan şurup içine atılarak kıvama gelene kadar kaynamaya bırakılır Kıvamı anlamak için bir kaşıkla şuruptan alıp bir tabağa damlatın, eğer damlalar top top duruyorsa, kıvam tamamlanmış demektir

Reçel kıvama ulaştıktan sonra içine 1 limonun suyunun tamamı ya da limon tuzu katılır (şekerlenmesin diye) Biraz daha kaynatılır ve soğumaya bırakılır

Alıntı Yaparak Cevapla