Konu
:
Hünkar Beyendi - Hünkar Beyendi Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Hünkar Beyendi - Hünkar Beyendi Tarifi
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hünkar Beyendi - Hünkar Beyendi Tarifi
Hünkar Beyendi - Hünkar Beyendi Tarifi
Malzemeler : (4 kişi için)
½ Kg Kuşbaşı Kuzu Eti
6 adet Patlıcan
2 adet Soğan
2 adet Domates
1 su bardağı Süt
3 bardak Su
5 yemek kaşığı Yağ
1 kahve fincanı Kaşar Peynir
2 yemek kaşığı Un
5-10 sap Maydanoz
Tuz, Kara Biber
Hazırlanışı :
1 kaşık yağda çentilmiş soğan ve kuşbaşı etleri birlikte kavurun
Küçük küçük doğranmış domatesler ilave edilerek biraz daha kavrulur
Tuz ve karabiber katılarak, 3 bardak Su konur ve kaynamaya bırakılır
Patlıcanlar alevli ateşte ya da ocakta çevrilerek her tarafı eşit pişirilir
Sonra kabukları soyularak, içi çıkarılır mikserden geçirilir
Kalan yağda un hafifçe kavrulur
İçine patlıcanlar ve süt ilave edilir
Tuzu da konur
Kıvamlı bir hal alıncaya kadar pişirilir
İndirmeye yakın, kaşar peynir ilave edilir
Servis tabağına patlıcanlı karışım konur
Ortasına da sıcak pişmiş et konur
Sıcakken servis yapın
Üzerine ince kıyılmış maydonoz koyabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul