Yalnız Mesajı Göster

Hünkar Beyendi - Hünkar Beyendi Tarifi

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hünkar Beyendi - Hünkar Beyendi Tarifi



Hünkar Beyendi - Hünkar Beyendi Tarifi

Malzemeler : (4 kişi için)

½ Kg Kuşbaşı Kuzu Eti
6 adet Patlıcan
2 adet Soğan
2 adet Domates
1 su bardağı Süt
3 bardak Su
5 yemek kaşığı Yağ
1 kahve fincanı Kaşar Peynir
2 yemek kaşığı Un
5-10 sap Maydanoz
Tuz, Kara Biber

Hazırlanışı :

1 kaşık yağda çentilmiş soğan ve kuşbaşı etleri birlikte kavurun Küçük küçük doğranmış domatesler ilave edilerek biraz daha kavrulur Tuz ve karabiber katılarak, 3 bardak Su konur ve kaynamaya bırakılır

Patlıcanlar alevli ateşte ya da ocakta çevrilerek her tarafı eşit pişirilir Sonra kabukları soyularak, içi çıkarılır mikserden geçirilir

Kalan yağda un hafifçe kavrulur İçine patlıcanlar ve süt ilave edilir Tuzu da konur Kıvamlı bir hal alıncaya kadar pişirilir İndirmeye yakın, kaşar peynir ilave edilir

Servis tabağına patlıcanlı karışım konur Ortasına da sıcak pişmiş et konur

Sıcakken servis yapın
Üzerine ince kıyılmış maydonoz koyabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla