Konu
:
Karnıyarık - Karnıyarık Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Karnıyarık - Karnıyarık Tarifi
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Karnıyarık - Karnıyarık Tarifi
Karnıyarık -
Karnıyarık Tarifi
Malzemeler : (6 kişi için)
7-8 adet ortaboy Patlıcan
2 adet Domates
1 adet Kuru Soğan
300 gr Kıyma
2 kaşık Yağ
1 su bardağı Su
½ su bardağı Sıvı Yağ
1 demet Maydanoz
Tuz, Karabiber
Hazırlanışı :
Patlıcanlar alacalı şeritler halinde soyulur
Üst kısmı yarıdan biraz fazla olacak şekilde yarılır
½ bardak Sıvı Yağda soyulan yerler pembeleşinceye kadar kızartılır
İçi için, 1 kaşık yağda önce çentilmiş soğanlar kavrulur
Kabukları soyulmuş ve küçük küçük doğranmış 1 domates ilave edilir ve kavrulmaya devam edilir
Sonra içersine kıyma ilave edilir
Hepsi karıştırılarak kavrulur
İndirilirken içine tuz, karabiber ve maydanoz konur
Yayvan bir tencereye 1 kaşık yağ konur ve yarık kısımları üste gelecek şekilde patlıcanlar dizilir
Hazırladığımız iç yarık kısımlara bir kaşık yardımı ile doldurulur
1 adet Domates yuvarlak yuvarlak kesilerek üstlerine konur ve 1 bardak su ilave edilir
Hafif ateşte 20-25 dakika pişirilir
Kızartılmış patlıcan ağır geliyorsa, kızartmadan da yapılabilir ama geç pişeceğinden suyunu fazla koymak gerekir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul